自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

原帖由 rabbit75 於 10-9-19 13:07 發表
杯葛日本真係超難!日本產品的品質真係好掂…何況我對日本人的印象不錯…我認識的日本人都係守信用有禮貌和親切的人

早十幾二十年乜都系made in jp就系甘話...現在連豐田汽車都可以出事...乜電器服裝都系亞洲其它國家做...最近幾年日本本國也不時傳出串改食物日期的醜聞...日本貨產品質量的神話已經打了折...所以我一从不唔迷信made in邊度...
兩年前日本新泄核電站有泄露事故...當時我就有疑問...新泄是農業重鎮...但從未聽過有人擔心農產品是否會有污染...

少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

原帖由 miffymiffy 於 10-9-19 12:08 發表
我又無乜反日情緒... 但又唔太好再去日本咁囉.

ME 2

水晶宮

原帖由 lumijuli 於 10-9-19 15:05 發表

噤當我看到秦始王X書X儒,中共的文化大革命,我是不是更應該憎恨中國人?!

所以外國人會話...你要小心一個中國人...因為他可以很強...但當有三個中國人在一起時就不必理會...他們只會自己人打自己人...

水晶宮

如果件事咁簡單就好了...要知道事件表層之下有好多牽連...有前因亦有后果...牽一發而動全局...
原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-9-20 01:10 發表

所以嘈咩吖...煩起上黎真係好想爆句:間屋(島)係亞公既!乜人都唔係!亞公係邊個,邊個創造個島出黎咪係亞公囉!即係上帝!無神論既,咪話呢個島根本就係屬於呢個地球同呢個宇宙囉!

如果純綷因為個島係好發展 ...

首頁

尾頁

跳至