自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

系你老公立場,巨有能力比到妻小足夠好的生活,認為BB跟住媽咪系最好自然不過。夫妻相處之道,莫過相互體諒相互遷就。如果為左這個議題傷左關系好唔值得。你唔系諗住BB一出世即時返工掛,點都要過幾個月吧,起碼你都要比幾個月時間自己去試下,實在唔得再做打算,甘在你老公眼中都算有交代,起碼你都有努力過,努力過也做唔到未再算羅。你衣家個做法系巨眼中就系我一定唔會湊架啦既姿態,將就下,用幾個月時間扮下野都得掛。你講過你都系想打風流工,甘你打得風流工講真都系因為有個老公可以系背後suppport你先可以有恃無恐,講穿左巨系你飯票系你老板(雖然可能你唔系甘認為),甘比小小讓步尊重下老板唔過份掛
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

為食熊 發表於 11-6-3 14:59
回覆 54heima 的帖子

我都有諗過生完自己湊幾個月俾佢睇,但問題係,我媽係要為左湊我BB提早一年退休的 ...

甘就等多一年lor,人生漫漫路長呀,要學習順服,好老公好姻緣得來不易,好好珍惜

EVA222  身在福中不知福,自尋煩惱.  發表於 11-6-3 15:23
Sumyeema1  agree, 樓主晒過, 老公高大+靚仔+揾錢能力高=要珍惜。 老公要求好合理。 真唔明樓主點樣(言念)野。  發表於 11-6-3 15:18

水晶宮

為食熊 發表於 11-6-3 23:08
我係有聽呢度D媽咪講架,我睇左D書,同埋報左產前課程,同C6一齊上(雖然佢唔會明人地講乜),因為我點都 ...

順產我都唔得,好驚好驚,所以選擇開刀,好在老公支持,巨話最緊要我覺得舒服...餵人9餵到心情煩燥反而也是老公開解我,唔餵味唔餵lor,好多BB飲奶粉一樣肥肥白白健健康康,最緊要唔好影響產後情緒,唔好比壓力自己...其實開刀順產餵唔餵人9真的不是什麽大不了的事,產前講座姑娘都會教,其實產後媽咪要將自己擺第一位才正確,只有先照顧好自己,自己有好的情緒,才能照顧好BB,屋企人日子也會好過些...真系好有壓力不如同你老公講啊,巨系abc理應思想開放些

為食熊  我都想C6好似你果個甘開通,佢好傳統又固執的!  發表於 11-6-4 00:24

首頁

尾頁

跳至