烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都想銀雪魚, 我想要3份1條或半條, 有人可以跟我share 嗎? 有興趣請pm我, 一起去買
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

大宅

我約左另一個媽咪10/5 下午2:00 去買, 你有冇興趣, 可以一齊買, 好選擇一些 ^^

原文章由 ClaireMa 於 08-5-4 14:34 發表
你會幾時買?

大宅

各地的肉類如牛、羊、豬及急凍海鮮類,凍肉由世界各地入口,如加拿大、美國、紐西蘭、巴西等,亦有各種醬料售賣。繁忙時間需排隊等候。

營業時間:

星期一至六:09:00-18:00
星期日:09:00-21:00

付款方式: 現金

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=16532

大宅

購買報告:
圖片(上) 白雪魚(半條8磅幾@$68/磅) 我和另外兩位媽咪share 各人$187 (我o個份約有1230g) (舖頭分割後好似派啤牌咁分3份)

圖片(下) 羊架 有十件$96 (我要左3件約228g) , 碎牛肉259g $12 , 煙肉 228g $15

P.S. 其實和興行d 價錢同佳x唔差太多, 但質數就應該好大分別, 而且x寶d凍肉係開放式雪櫃, d肉解凍完入雪番, 我好耐冇買佳x了.

另一位媽咪買左2片安格c 牛扒 只是$128 , 春雞$18, 我覺得好抵, 頭先順路去肥媽介紹既廣x, 佢地都要$100/塊, 銀雪魚$78/磅, 羊架一條$68(都有成8-10支骨, 唔知同和興行有咩分別呢?)

食完再報料!

[ 本文章最後由 康仔媽咪 於 08-5-10 17:32 編輯 ]

大宅

食左白雪魚了, 煮左最大o個一塊, 好好味, 原來屋企無鰻魚汁, 只係加左少少鹽乾煎香兩邊就食了, 唔夠喉tim, 早知解凍兩件魚啦

大宅

[ 本文章最後由 康仔媽咪 於 08-5-11 12:03 編輯 ]

大宅

回覆 #69 monkeyyyy 的文章

原來係咁!

我明天會去大圍o個間德州食品看看, 有料再報!

大宅

原文章由 monkeyyyy 於 08-5-11 18:48 發表
hahaha ....... 我舊年先換雪柜,
但係依家已經覺得唔夠用啦 !!

咁.....買多個雪柜....可能都係一個方法, 而我就可能會簡個淨冰格既柜...

大宅

工業用就一定有, 家用應該唔普及, 但相信唔一定冇, 唔知現成既有冇呢? 唔想訂做至有呢.....

莎莉蛋糕? 我放下格o家o乍..

網上搵既.......未必個個接受個外形....

原文章由 monkeyyyy 於 08-5-11 19:11 發表
我都想知 ..... 會唔會有淨冰格既雪柜賣架 ???
因為我依家個冰格真係好 full 好唔夠用架 !!

[ 本文章最後由 康仔媽咪 於 08-5-11 19:33 編輯 ]

大宅

原文章由 nat62 於 08-5-28 19:24 發表
康仔媽咪,

你有無去到你講大圍嗰間, 有無好嘢??? 因為我去沙田方便d, 如去cwb就很遠...

有冇好野? 我買唔到野, o岩買既又貴過和興行(銀雪魚$9x/磅), 和興行冇既而又想買既又買唔落手, 好似鵝肝咁, $6x/g 大陸貨......我又唔敢食, 只能講當係一間好過佳寶既零售店o羅.

我上星期四又去銅鑼灣入貨, 對我o黎講o岩買d. (因為我住柴灣, 德州唔o岩我呢)

[ 本文章最後由 康仔媽咪 於 08-5-29 18:58 編輯 ]

大宅

先前買唔到銀雪魚, 唔知而家有番貨未呢?

首頁

尾頁

跳至