跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi Polly627,

我個囡返左一個月啦,佢話返學好好玩,唔知會唔會同你仔仔係同班同學仔呢.

上個星期學校比返本手册同書本,先知已經教左英文A FOR,APPLE,ANT,中文教左"人".我真係完全無想過會今早教.

原文章由 Polly627 於 08-9-1 13:17 發表
我同仔仔今日第一日返學, 感覺好好!
但係英文都幾深, 今日教A字FOR APPLE, AIRPORT, ANT, AEROPLANE AND AUTUMN.
我諗對一個剛滿二歲的BB仔係有難度, 不過返學就好開心. ...

大宅

Polly,真開心係同班同學仔,PNB班裏有分AM班及全日班,你係返那一班?之前學校安排左頭四日可以陪上堂(一小時),因我要返工,就要求第二星期開始返全日.
SO FAR,返左一個月,我都覺得間學校幾好,囡囡開心,日日放學會唱歌∕講多左英文,教返我玩遊戲∕做運動,可能有學劵又未必有今多野教.

學校個網站會係8/SEP重開,希望可以知道更多小朋友在學校裏的情形.

大宅

唔係啦,阿女果日擇左兩條馬尾.
我而家都努力緊做燈籠呀!希望快D到‘親子中秋花燈會’.

原文章由 Polly627 於 08-9-3 16:07 發表

我個仔昨天拖住個短頭髮, 肥肥地, 右邊夾咗個頭夾的靚女跳舞,唔知會唔會係你個女呢!陪佢地返學好開心, 你有無做燈籠參加比賽呀! 我而家努力緊呀!希望可以如期完成.學校有家長會又有旅行, 我都覺得幾好. ...

首頁

尾頁

跳至