自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇營養師減嘅,30磅左右,5年無反彈。

男爵府

aaaiqc 發表於 22-1-18 08:32
請問你睇邊間?我想減20磅

家X
響baby kingdom 睇到的。其實都好多間有人討論,大家個方法應該都係一樣要計數。我無做運動,以前一路都減唔到。而家減完起碼唔叫肥,但始終我無做運動配合,我本身上身睇落無咁肥下身出事,減完都係上身細碼下身大碼。如果係想身形靚都係要做運動呀。

男爵府

JM0910 發表於 22-1-18 14:02
即係你完全無做運動,只係跟營養師既餐單去飲食就減到?
我都係上身無咁肥下身係出哂事可唔可以 ...

我0運動,只係跟住建議份量食。佢有本書仔教計份量,每個星期有一餐可以自由任食,所以減得唔算辛苦。例如我早餐要食兩份碳水化合物,一份肉一份奶,我會自己買麵包夾一片火腿再加乳酪。間中佢會寫特別餐單俾我,但成個過程其實我無乜平台期,一直好穩定咁減重。但唔會話想瘦邊部分就瘦邊部分,所以我減完塊面瘦返鎖骨出返黎,連背脊膊頭舊骨都會現返,但隻腳同pat仲係肥,着A字裙人地以為我好瘦,但着褲就睇落肥左。如果個人本身肥得唔均勻,淨靠食物減重都係唔均勻的,只係我覺得我睇落都ok就無再刻意做運動。
減到自己想要嘅體重之後我就無跟餐單,但會定期磅,如果重先跟。

男爵府

bb2015 發表於 22-1-28 08:56
你呢個咁似米施洛既,我好耐好耐之前試過。係work既,又係你話幾多分澱粉嗰啲:幾多分肉。如果一日三餐食 ...

應該出面營養師計數果d都係大同小異,但我果個係會叫食得健康d嘅,同埋一星期有一餐可以唔使計住計住,所以減得都算輕鬆。餐餐三文治牛丸米個人好抑鬱架。

首頁

尾頁

跳至