自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

上星期老師仲 鞭策 緊個女,話一定會考
總有離別的時候

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

gretamama 發表於 20-9-15 15:48
其實而家可以有幾個做法:1. 可以申請延一年舊syllabus 進行考試 ; 2. 而家自己做錄影(4首歌 ...

問題係我嘅老師同我講我哋係舊嘅 syllabus, 彈四首歌要轉去彈新嘅syllabus, 而我哋又考八級無級可跳
總有離別的時候

翡翠宮

gretamama 發表於 20-9-15 16:48
唔係喎,應該可以寫信去延一年,出年照用舊syllabus 考㗎~但就練多一首,考4首歌囉~你可以叫 ...

唔該你,我再去 了解下
總有離別的時候

翡翠宮

gretamama 發表於 20-9-15 16:48
唔係喎,應該可以寫信去延一年,出年照用舊syllabus 考㗎~但就練多一首,考4首歌囉~你可以叫 ...

我好認真咁樣去個網站到睇過, 其實冇乜information, 連錄影考試幾時 確定有都仲未知 疫情已經咁耐真係做得太慢了, rad ballet 晨早已經係拍video, 琴試應該簡單好多啦

總有離別的時候

翡翠宮

lovelybaby2015 發表於 20-9-16 09:02
我哋老師講咗英國嗰邊話會俾呢批學生用返舊syllabus考,只是無限期押後
所以你個case只可以等
不過如果你 ...

佢咁大間機構,我 都唔信佢會唔畀我考舊 syllabus

但係究竟係練aural 定係練多首歌呢, 資訊一直都有啲混亂, 錢我都唔係真係咁計較, 係唔知點樣安排考試嗰個練習嘅節奏, 同埋我真係好想 如果可以考四首歌
總有離別的時候

翡翠宮

PandaRabbitttt 發表於 20-9-16 15:29
你本考試書係咪2019-2020?
如果係,就本身都可以用多一年
即2021年之內考都可以

唔該你 其實係覺得 老師有時都唔係咁清楚, 兩個月前老師又話可以考四首歌, 但係一時又話要照 考, 我個頭都暈暈地
總有離別的時候

翡翠宮

Mrs.Kangaroo 發表於 20-9-16 18:04
唔系堝,我聽朋友讲可以考旧syllabus 架堝。你再check 清楚。

我覺得 老師佢都未消化 完個消息
總有離別的時候

首頁

尾頁

跳至