自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

焦糖媽 發表於 19-7-25 10:46
英國泳手除左唔一齊合照仲做左啲咩挑釁?

唔係第一就係loser
咁全世界得1個唔係loser
何謂體育精神?
兩邊人做法都係loser
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

rose-mag 發表於 19-7-25 14:08
EQ低冇得救,對方點衰明眼人會見到,而家喺頒獎台上咁樣俾人影到,點都洗唔白,俾人感覺好囂張,之後只要一 ...

佢一向係個囂張的壞孩子
如果佢真係之後證實清白都叫有囂張的本錢,否則大把仇家加多腳。
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

lingfu 發表於 19-7-25 14:18
好老實本身幾鍾意孫揚
未食藥之前佢都已經係勁
睇唔透點解要食

老老實實
幾top既都會被超越,而我個人覺得全世界都有人在食,問題有冇技巧有冇被發現
呢d歪風對健康運動體育真係好諷刺!
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

rose-mag 發表於 19-7-25 14:24
曾經識過一個好鍾意健身嘅男仔,佢日日去健身,操到好大隻,本身都唔矮,但去到手爪粗過我大脾,我就覺得 ...

運動上癮
之前有個研究女性體脂,如果體脂過低會冇生育能力甚至冇正常月經,好多嘢過猶不及,過度追求只會迷失自己。

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

明子三十 發表於 19-7-25 14:53
當你係國家隊, 尤其係中國, 仲係有實力拿金牌的選手, 加上身邊團隊的人影響、壓力, 就會身不由己

你贏左, ...

我講果個係普通人,唔係職業運動員。
做運動員生涯一向短,出路榮耀只屬金牌運動員。
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

rose-mag 發表於 19-7-25 15:00
我有個中學同學患上厭食症,瘦到皮包骨,最後要停學,我好記得佢個個月都要入醫院,因為M到痛到暈,太瘦體 ...

太瘦既女人更年期後會老得快,係有原因。卵巢停止分泌雌激素,要靠皮下脂肪補充。
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

stkyo 發表於 19-7-25 21:23
題外話,中國運動員其實好慘,以前睇過李寧訪問,基本上係全部時間拎哂嚟訓練,到年紀一開始大就要退,跟 ...

中國運動員榮耀只屬冠軍
我娘家鄉出咗個奧運游水冠軍,講緊30幾年前,話回鄉係英雄式陣勢。籍籍無名既,又冇咩讀書,又冇咩人事關係,前途黯淡。
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

MeowMuiMui123 發表於 19-7-27 08:08
我想八下。國家有無提供退休保障比運動員?再者退役時,大部分人都仲好年輕,國家有無幫運動員讀番書或者 ...

攞到獎牌有名氣既通常有好多出路,讀北大都ok.做教練比較多,鄧亞萍級數從埋政。
但冇獎牌冇名氣,要靠自己,佢地唔係公務員鉄飯碗,有部分重拾課本讀到書都還可以,否則仲慘過普通人。
你若盛開, 蝴蝶便來!

首頁

尾頁

跳至