論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原文章由 hinhinmummy 於 07-12-5 18:05 發表

即係比呢個12月糧, 還要比多一個月糧? 甘我做乜要留佢到12月尾呀, 我即刻抄佢啦

我依家係比佢早幾日走, 但出足12月糧wor 都吾得? 吾係卦

我錄左佢音 & 簽晒文件

sandralo & 方方媽媽

你們好似係在hr 樹做??? ...

I'm here now... So slow without my 手寫板... wait

珍珠宮

原文章由 hinhinmummy 於 07-12-5 17:51 發表
想問, 12月1日通知工人做埋呢個月, 即係12月31日走, 但後尾發現, levy 12月29日到期, 所以想慳2400元, 就叫工人12月28日走, 但叫佢放兩日大假, 25號係佢既假期, 26號我送比佢, 依家改係24號晚走

但我出糧比佢出到今個月31號...

hinhinmummy :

12月1日通知, 28日要佢走, 即系差三日至夠一個月通知, 咪補番三日囉!! pay 到月尾ok啦! 好彩睇到, 嚇死人 !

你見我日頭"on line"系蛇上架咋, 開緊工架 !

p.s. 放假個度要相方同意至得, 要寫埋落封信度 !

[ 本文章最後由 SandraLo 於 07-12-5 23:14 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 hinhinmummy 於 07-12-6 09:12 發表
SANDRALO

有人同我講, 1號通知, 做到31號, 依家要佢28號走, 即係抄佢, 無一個月通知, 要比多一個月佢(extra), 嚇c我, 我以為自己發緊夢 or 理解錯左乜野叫一個月通知tim
吾該晒 ...

其實無論你俾通知定補錢, 你叫佢走, 都算炒啦, 但英文就叫"terminate", 大家分開 冇貶低任何一方!
尋晚睇到都覺得好好笑, 你就以為發緊夢, 我就本來預備去瞓都醒哂, 拿拿聲答你, 驚你送多一個月人工俾佢!

首頁

尾頁

跳至