論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原文章由 hinhinmummy 於 08-10-18 21:29 發表
想問有經驗的人, bun bun 親手自己寫悔過書, 認以下罪狀, 可否吾駛補一個月通知金佢走?
1. 打我仔
2. 由得佢兩個自己去左圖書館6樓, 佢係2樓
3. 用我張八達通card搭車, 但再係我比佢的買送$ 樹reimburse
4. 帶住我 ...

應該唔得......
有時間睇天書warning letter 個part 就明 !

珍珠宮

原文章由 貓姐 於 08-10-19 14:45 發表
有錄音, 就去報警喇, 警方受理, 你就可以唔洗賠1個月代通知金

都唔一定..... 因未入罪.....
如hinhinmummy重未take action fire, 可以就呢d 證據寫warning letter 先, 甘就進可攻, 退可守.......

珍珠宮

原文章由 hinhinmummy 於 08-10-20 10:56 發表 我好想即刻抄佢, 但阿女又就黎test, 我吾想攪到屋企變晒樣影樣佢考試..........成績表今次要見人......唉............我忍多你一個月, 依家阿仔放學去暫托 ...

既然都係等, 出封warning都好呀, 萬一佢再出手, 幾大都唔補搏一鋪!

珍珠宮

原文章由 hinhinmummy 於 08-10-21 10:00 發表

我都係諗住甘既者, 我好天真甘諗, 佢上星期日放完假, 同d fd 傾完之後, 返黎會比resignation letter 比我 / 走佬自己吾返, 可惜................

佢認哂重簽埋...... 似蠢個隻多d....
点都好, 出封信俾佢, 話further to 之前所發生嘅事 (attached埋佢簽個d 嘢), 要求佢唔好再犯, 因佢嘅存在, 就係要睇住兩個細路!

珍珠宮

原文章由 hinhinmummy 於 08-10-21 18:10 發表
講漏一句就是, 佢每日照claim 我電車$, 係買送record 既薄, 每日照mark 搭電車既$

你意思係佢焗住認 ?

珍珠宮

原文章由 hinhinmummy 於 08-10-22 09:16 發表

佢有得吾認咩?

佢初頭c吾認架, 佢話only 用我仔張八達通, 因為果日佢無散銀, 我話甘你又mark 落買送薄? 點解吾扣起果1元呀? 佢吾出聲, 之後我再問佢, 甘你果張又點解釋, 佢話佢never use it, 我話係呀? 甘你依家即 ...

.唉........ 黑Q人憎.......

首頁

尾頁

跳至