美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

尋日同個無見兩個月既朋友食飯,覺得我朋友身材好左,個胸又大左?
原來佢話佢有個朋友早前讀完個中醫既課程.
原本想胸大既秘訣係~~
早餐要食有營養既野,要食豐富d,食到好飽果隻.
中午又係要食到好飽.
晚上果餐唔好食.
因為佢話人體就好似一個倒三角咁,朝早食野就肥上身~~
夜晚食野就肥下身~~
我朋友就係咁做左個零兩個月月,個胸真係大左喎~~
連肚腩都細埋~~
我由今日開始都照做~~
所以如果想個胸大d就要戒晚餐啦~~
記住,早餐要食D有營養既野呀~~

別墅

原帖由 q@MaMa 於 09-9-23 23:18 發表
早、午食七成飽,
晚只係飲素湯或水,得唔得呀?

食七成飽呢d係減肥用架~~
妳唔食到飽飽,谷唔到上半身d脂肪出黎呀~~
重有,妳早,午都食唔飽,到夜晚又肚餓,就會偷食架啦~~~

別墅

原帖由 ~~kitty~~ 於 09-9-23 23:46 發表
可唔可以詳細d分享下,
平時你既餐單.
點先為止有營養?
唔好意思咁多野問..
thx

有營養既例如係:麥皮,麥片,芝士,牛奶........!!
照我朋友話,要食豐富d,即係食到飽飽果種,如果食上面講有營養既野就快d見到效果囉~~
因為呢個唔係減肥餐單,所以食乜都得.
重有係唔食夜晚果餐,唔肥下身~~
我朋友連個肚腩都細左~~

又可以豐胸,又可以減肚腩,又唔洗錢,值得試吓呀~~

別墅

原帖由 CO.CO. 於 09-9-24 00:55 發表
話時話我一向吾食早餐午餐就一時時食,,主要係食晚餐吾通就係咁所以下身肥得咁鬼勁,,,,而上身就好似洗衫板咁>_

我曾經係收音機聽過d專家講,最容肥既人就係唔食早餐既人,重有係對個胃唔好架,妳要改下呢d壞習慣呀~~
就算係一塊餅干,都要食呀~~mouth:

別墅

原帖由 may_may1020 於 09-9-24 13:59 發表
嘩~~!咁正!等我都要試下先,不過少少有問題想問:
1, 就係晚餐係屋企就可以唔食,但如果要約人去街食飯,久唔久食一晚晚餐得唔得?
夜晚唔食係因為夜食係肥下身,如肚腩囉,如果真係食都要食好小,千其唔可以有感覺飽,如果唔係脂肪又積聚架啦.

2, 如果我食早午兩餐,但到黃昏前食d d 野得唔得?
訓覺前六至八個鐘盡量唔好食野~~

3, 晚餐係咪完全乜都唔食得,如:一兩塊餅乾或一個 ...
其實我都唔知得唔得,不過我個fr間唔中有偷食,不過真係食一兩塊餅咁囉~~

別墅

原帖由 happybaby38 於 09-9-24 21:55 發表
咁究竟晚餐係咪完全唔食呀?

幾十歲人先咁試會得唔得架?

呢個係人體中醫學黎架~~
唔關年齡事~~
我個fr都成三張幾,之前一直公認洗衫板.
呢次見佢,當然唔係變左利智咁啦.
不過起碼由a變b級~~
但肯定唔係隆胸~~

別墅

原帖由 JKmami 於 09-9-25 01:24 發表
照比例, 咁上午吃很飽, 中午食少少, 晚上食一半, 咁咪可以keep 到葫蘆咁正嘅身形! 正!

哈哈~~
咁都比妳諗到~~
勁呀~~

別墅

與其又唔洗錢~~
又唔係唔食野~~
但係又可以達到減肥,又可以豐胸~~
值得一試呀~~姊妹~~

但係真係記得,要有恆心呀~~
老實講,我都覺得好有難度~~~
不過做得幾多得幾多啦~~
最多大左之後再狂食補返數~~~

別墅

唉~~~
我尋晚都去左小肥羊.....

別墅

呀~~~
我老公今晚又叫左pizza..............
忍唔住食左兩件~~

別墅

原帖由 happybaby38 於 09-9-29 00:31 發表
實在太不可思議啦!

請問版主,你朋友幾耐先見效呀?在座各位又有無邊位已經見效呢?

心急人上

我朋友用左呢個方法個幾兩個月.
佢話真係得.
不過真係要有恆心囉~~

我自己都知真係好難,唯有做得幾多得幾多囉~~

別墅

原帖由 p_o_m_a_n 於 09-10-1 03:28 發表
如果真係可以將下半身既肉搬上去就好啦!!!試下先...

但係我想問,如果早午餐都出街食,可以有D咩營養野食???我食親既都好似冇乜營養,不過會食到好飽囉...如果額外每日飲多支奶算唔算食左有營養既野??THANKS...:kissyo ...

我都想呀~~
如果下半身搬左上上面就乜都掂哂~~

我朋友多數朝早食蛋,麥皮,奶,芝士之類,要食飽喎~~
因為呢d通常食完都唔係幾飽,所以要食多d,即係"量"呀.

中午果餐就食乜都無所謂,唔好咁肥就得.
又係要飽飽果隻.
如果放工時間真係見餓就食個蘋果啦.
不過唔好咁夜食呀,6/7點之前好食啦.
唔係d糖份又積聚係下半身........

別墅

唉~~~中秋節又破介啦.........

別墅

原帖由 Eunice924 於 09-10-8 11:19 發表
我試咗3日個肚腩細咗好開心呀THANK YOU

雖然呢個post係我開既......
但係由開post到今日,我都持續唔到3日.....
一係中秋.......開party..........重係bbq......
一係我老公叫pizza.........忍唔到口..........
一係我老公唔知係咪整估我.......買幾隻我最鐘意食既蟹返黎.......又破戒........
尋晚又捉我出去食車仔麵........

我老公頭先重問緊今晚食乜.........
我同佢講.......都話戒晚飯咯..........
佢話:妳日日都係咁講架啦...........:;pppp:

知易行難.......
聽完妳講,我要再比d決心先得.........

首頁

尾頁

跳至