跳至

首頁

尾頁

大宅

KK,
好多謝哂你同伯母既招待,你地仲咁細心pack好哂一盒盒彊醋,我地又食又lick,真係唔好意思,祝囡囡快高長大.

大宅

Winnie,
多謝哂,我都順利pass左個公民試了.

joanna,
只要你有睇過本書一次一定合格.good luck!!仲有提你唔洗太早到,佢都一定要夠鐘先派ticket比你再排入去見counter既.所以講衰d,去之前先睇都唔遲.

vicki,christi,cc
我老公要返學,最近又整親佢二奶,我都費事揸車出去city了,睇泥明年先有機會去.希望天公造美,明天無落雨,你地玩得開心d,記得影多d靚相,等我去唔到都可以感受下你地既開心氣氛.

[ 本文章最後由 vv123 於 08-9-22 19:42 編輯 ]

大宅

大家好!

HAHAHA......Veron,整到d字咁真搞笑.
既然係咁靜爆,十月份我又有好介紹,因10月有children's week所以以下活動都是免費的.
1. Oct 22nd Wednesday 10am-3pm
romp & stomp fun day for children
Melbourne Museum, nicholson st carlton for 0-5yrs children & concession free,mini the dinosaur,sid seagull,ranger roo, weedy the seadragon.
www.ecms.org.au
2. Oct 25th Saturday 10am - 4pm
Give it a go concert with all free come and try activities, including all sports..tennis,basketball,lawn balls,dance,circus skills,netball,junior golf........more and more
Alexandra Gardens children up to 12 yrs
www.lmcf.org.au
3. Nov 8th Saturday
children under 15 admitted free, all children's activities free
jumping castle,face painting,roving entertainers.......
www.melbournecup.com
希望幫到大家!!!!就岩時間同地點既可以約埋去就一定夠熱鬧.

大宅

HI, 大家好嗎?
學校假期既weekend我地同sydney泥既親戚去左淘金城,原來真係有金淘到嫁,不過就好鬼細塊同埋真係要好好眼同耐性先淘到.一放完假呢2日又鬼咁凍.

tina,
難得囝囝咁細個就enjoy melb show,睇泥你地年年都要去啦.

bearso,
不如帶樂樂去science 博物館啦,有好多新奇野岩佢性格.

kk,
bb女退哂黃未呀?

cyn,
歡迎加入泥吹水呀,雖然阿媽唔係你身邊,但多d上泥發下勞穌可以幫你減壓嫁.

mone,
歡迎呀,十二月都好快啦播,預備多d小朋友用品同濕碎日用品啦.我當初買到上機前一日都發覺仲有野漏.

[ 本文章最後由 vv123 於 08-10-7 15:06 編輯 ]

大宅

大家好,今日又係咁凍,我係屋企都要不停咁初住對手.唔知幾時凍完呢.

kk,
一般bb仔黃會2-3個月內退哂,你唔洗太擔心,由於你餵人奶,係會退得慢過飲奶粉,想快d退,多數係比多d水佢飲,除衫晒太陽(晒時最好蓋住佢眼睛,不過呢排都唔多好太陽又凍,恐怕都做唔到),另一個方法係餵混合奶,即一餐人奶一餐奶粉,有好處也有不好處,睇你想邊樣啦.

cc,
淘到既di di 金都未夠買杯茶飲呀.

christi,
雖然honey陪唔到你返去係可惜d,不過有得返屋企探親同shopping都不知幾好,仲可以同astor,cc地返去打邊爐,恨死我啦!anyway,玩得開心d.

大宅

HI,大家好嗎?

cherrymak,歡迎你呀!!多些上來吹水啦.

各位,
好耐無午間小聚了,唔知大家有無興趣下星期二出泥吹水
時間: 十月廿八日(星期二)
地點: box hill
詳細地點時間再後定
參加者:
vincy
winnie
christi
vicki
cc
fiona

大宅

各位,
星期二午間小聚
時間: 十月廿八日(星期二)
地點: box hill
時間: 11點半在box hill商場內麥當奴(火車站口)集合,之後再去jade茶餐廳
參加者:
vincy
winnie
christi
vicki(自行去jade)
cc
fiona
vivian(自行去jade)

[ 本文章最後由 vv123 於 08-10-27 14:49 編輯 ]

大宅

bearso,
唔好唔開心啦,有經驗既人都考幾次啦,加上考試既壓力,你專注唸考官指令而出錯都係好平常,唔好再怪自己了,操多d下次一定考到.以我知通常d教車師傅會建議學生報考時連book兩個時間,以防萬一衰左唔洗再排咁耐既,所以佢地手頭可能有學生好彩第一個booking考到而又有另一個booking係手,你不妨問下個師傳同你轉時間啦.

mone,
簽証出左就真係要加速購物同pack野啦,有排你忙!!

girls,
聽日見啦,有其他姊妹突然得閒又想join既大可以去jade茶餐廳搵我地啦!!

大宅

HI, GIRLS

好開心今日有成十位mummy出泥吹水,仲可以見到年輕本事既jessica同佢有份量既bb^^.希望下次再聚.

cherrymak,
等你settle好,到時大家多d出泥聚會傾計啦^^

大宅

Vicki & all sisters,
唔好咁講啦,搞到我好難為情,我係bk算係第一界元"老",仔大女大比起你地得閒d,我好樂意做organize等工作既.好多謝你同埋咁多位姊妹既祝福,多謝,多謝大家!!!!!!

jessica,
睇唔到post我估唔關topic事掛,會唔會係bk網絡問題??小朋友打完針往往都有呢d問題,6個月大個少少希望佢無咩side effect啦.咁你就唔洗咁辛苦!!

veron,
老公經常周圍飛,真係難為你要成日一拖二啦,行china town,去淘金城,philip island,great ocean road,都幾乎係泥melb既指定動作,又或者去mornington半島摘下水果咁.

yy9,
老公要考試讀書,生日都無咩慶祝呀,自己係屋企煮獲甘既咋.祝你考路試一take過,定d就得嫁啦!!

[ 本文章最後由 vv123 於 08-11-3 15:49 編輯 ]

大宅

各位姊妹,

因為cupnoodle (sandy)會於11月尾過泥一星期,希望有機會同大家見面,暫約大家25日聚會吹水,有時間既姊妹們可以一齊泥聚聚.
十一月午間小聚
日期: 11月25日 (星期二)
時間: 12點半-2點半
地點: box hill (詳細地方後定)
參加者:
vincy
sandy

大宅

HI, ALL GIRLS,
今日話有storm,唔知天氣有幾差,大家出街小心啦.

jessica,
祝妳早日康復!!

christina,
一個人揍個仔出泥,你慢慢泥唔好急呀,我地會傾住計等你.

vicki,
去farm真係好開心播,希望下次可以join埋一齊啦.係呢,box hill你比較熟,11月25日既 gathering咁多人去邊好,有咩好提議??

大宅

ALL SISTERS,

難得amy同veron都可以出泥,實在太好啦!!

十一月午間小聚
地點: box hill (whitehorse plaza food court)
參加者:
vincy
sandy
Vicki
Winnie
bearso (after 1:00pm)
Jessica
christina (late無問題,你隨時call我)
Amy
Veron

大宅

真係太好了,難得amy,veron同kk都出席.大家到時見!!!!!

ALL SISTERS,
十一月午間小聚
地點: box hill (whitehorse plaza food court)
參加者:
vincy
sandy
Vicki
Winnie
bearso (after 1:00pm)
Jessica
christina (late)
Amy
Veron
KK
Fiona

大宅

HI, ALL SISTERS,

今日好熱鬧呀,辛苦左唯一一位男仕,amy老公不停同我地揸機影相,唔該哂.雖然不斷的分組會議,但相信大家都唔多夠喉.希望下次再有function 大gathering更多人能出席.

因為部份人都成日入唔到bk,所以facebook不失為另一個"bk聯絡窩"加上可以直接睇到朋友upload既相,都算方便.

大宅

Sandy,
一路順風啦!!

Vicki & vivian,
明年既ski tour應該大約會係7月中,如果係weekend就得返7月4日 & 7月11日 2個揀,因為之後小朋友又開學.我打算book返今年個lodge,大人$30,小孩$15,4/5歲以下免費.好大機會想揀7月4日,因為我大仔7月13日就返學,11先滑雪好似太貼,但又怕唔知夠唔夠雪.或者會先book當日睇情況再改.

all sisters<
其實今個星期日好多地方都有免費function,好似我地附近個ruffey lake park (上次bk bbq個公園) 有大型既 spring festival 12:00-6:00pm.有興趣都可以去望下.

[ 本文章最後由 vv123 於 08-11-29 11:28 編輯 ]

大宅

HI, ALL SISTERS, 大家好嗎?

tina,
相信abc事件真係對childcare需求有影響呀,但希望唔會影響到nathan啦,你同hayden讀埋同一間,咁睇日你同veron更緊密了.

jessica,
你都打算搬入point cook呀,咁veron,amy,tina就唔慌悶啦,你地得閒又可以小聚了.但你返工遠嗎?

vicki,bearso,
我估我好大可能會book 7月11日 or even weekday,如果臨近都無雪係可以改既,今年都係咁改,但要視乎佢有無人book.我都明咁早未必有雪,但term3係july13到sept18,大仔明年又考u了,我地唔會中途去玩啦.咁情況,作為後備,不如我比埋個lodge info你,用你名義book定8月1日or even later既weekend,至少可能你,bearso,christi都三家人夠人book lodge.

大宅

all sisters,
大家好嗎?一輪無上原來咁熱鬧!

winnie,
恭喜哂,祝你一索得女,如願以償,有咁多bk媽咪做後盾,一定唔洗愁,最緊要休養好身體!!等你穩定d又可以出泥hea.

tstars,
移民係關乎好多憂慮同決擇既,你個case同cupnoodle都好似,佢都係accountant,又係本來早來,依家決定遲d先來.你地大可交流下.

vicki,
sorry,我下星期會去阿德雷德一星期,星期六晚就出發,所以來唔到tata同paco既生日會,希望佢地enjoy份生日禮物,你地當日玩得開心d,影多d相呀!!!

cindy,
welcome,多d上泥吹水傾計啦!!

[ 本文章最後由 vv123 於 08-12-8 15:22 編輯 ]

大宅

hi,各位好嗎?
今日成日落雨,今晚我地仲要揸通宵車去adl,希望平平安安啦.好多朋友都話adl無咩玩,希望我發掘到新奇有趣既地方話比大家知. d行程比我排到密哂,但我老公實唔肯去咁多度.....hehe.

vicki,
預祝你地今日有個非常開心既生日會,記得影多d佢地個happy look留念.

bearso,
希望你一家快快完全康復!!!

wiinie,joanna,
我都祝你地旅途愉快!!!!

大宅

大家好嗎?
呢2日天氣很好.
Wish all have Merry Christmas & Happy New Year!!!!!!!!!!!

Mone,
恭喜哂,咁快搵到屋真係好彩.

Tina, Christina,
Enjoy your trip!!!

Amy, all sisters,
一月份除左食lunch buffet,大家有無興趣再加個weekend bbq or 野餐? 如果係1月24日 Albert Park又如何? 大家比d意見.

[ 本文章最後由 vv123 於 08-12-25 10:12 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至