跳至

首頁

尾頁

大宅

是不是有堂上,在那裡?內容如何?for 幾大小朋友呢?

大宅

我睇過個網頁,嗰度話可以有free preview class. 唔知係咪真既呢?如果係都唔錯,可以睇下究竟係教d什麼及怎樣教。

大宅

我有興趣,現在佢offer個課堂係for newborn - 7 yrs. 但佢個網上是有分年齡wo.

個導師話可以有preview class,咁我地可以上完之後再決定。

不過,我其實都有興趣參加,可唔可以兩個家長+兩個小朋友呢?

大宅

我報名:
兩個囡囡+爸爸媽媽

多謝你幫忙

原文章由 monzilla 於 08-2-20 12:37 發表
我剛收到導師回覆,我會同bb參加26/2的preview class, 不知其他媽咪有無興趣參加8/3的demo class?

有關preview的回覆如下:

Please confirm when you want to preview my class, Feb 26 or Mar 4, other days alread ...

大宅

原文章由 祈兒 於 08-2-21 15:32 發表

我覺得無問題,因為課程係注重音樂, 所以如果佢可以帶到小朋友投入玩都ok!!

我唸佢會用 simple English 掛?!應該可以應付到既。上左demo class再決定參唔參加都未遲。

大宅

1) Son: 19 months

2) Son: 16 months

3) Daughter : 17 months

4) Daughter : 24 months

5-6) Daughter : 3 months and 24 months

7) Son: 20 months

8) Son:10 months

9) 女:11mths

10-11) daughters: 14 months + 3 yr 7 months

大宅

原文章由 月希 於 08-2-28 14:20 發表

我怕走會難搵的士丫
再講....平日搵的士去都難啦

月希, 你揾到人車你地未? 如果未我老公可以車...

大宅

原文章由 月希 於 08-3-3 12:58 發表

未丫..其實我有車..可以自己渣去..不過完全唔知tis係邊..

你地住邊頭架?

其實tis係澳門機場同威尼斯人既中間,你會見到好多綠色building,嗰度係科大,而tis就係入面其中一棟。你開車往澳門機場,再繼續去,向左看,就會見到。

如果你唔放心,可以同我地去,我住係黑沙環望廈體育館附近。

大宅

原文章由 月希 於 08-3-3 16:49 發表

你係黑沙灣果邊...咁你都係經友誼橋去架啦...

我住係皇朝果邊...你也都唔順路...

你果張係乜黎架?地圖?睇唔到...

係呀, 我想整幅地圖比你,希望今次得啦!

至於順唔順路,唔緊要, 係車行,又唔係人行,無所喟!你睇下呢個地圖幫唔幫到你。如果唔係,你pm你既手提我,到時再決定我車你,定係跟我車啦!

大宅

原文章由 月希 於 08-3-4 09:58 發表

我估2....我知係邊...不過又唔係太sure

我之前回email比你有電話架...
定係你想我再pm你?

係喎! 咁我都pm我個手提啦,方便聯絡。

大宅

我都覺得太多人,個老師控制唔到。效果就唔係太好, 同埋佢教D內容好似自己係家裡都可以教,只要有音樂,同BB一路唱歌,一路玩都得。如果有類似KINDERMUISK既教材買就好啦!

大宅

原文章由 小瑩子 於 08-3-10 11:12 發表
我諗我唔join啦... 因為我個仔一來聽唔明, 二來有d動作, 我個仔根本都做唔倒...好難想像佢話可以由0歲開始囉... 三來佢係逢星期六朝上...爸爸要返工, 我一個日帶唔倒佢... 星期六上完, 可能抱住佢抱得耐, 到今日隻 ...

係啦!你個仔太細,我覺得唔適合,要揾d係全部都未識行既就差唔多。我個囡就好開心呀, 一見到波波同玩具就大叫 我導師應該再將小朋友d年齡再分細d,同埋少d人,我諗會好d。

大宅

原文章由 月希 於 08-3-10 11:47 發表

係丫..我仔重想幫佢拎添
其實我見個個bb都好得意..初初學行冇耐既就得意啦

月希,

你個仔好主動,好social, 雖然無同齡小朋友,佢都一樣玩得咁開心

個人覺得佢可以多參加語言天份或人際合群的活動,我見佢會走來嘗試抱我個囡,證明佢好肯幫人, 童軍, 飛鷹, 唱歌等或者會適合佢

大宅

原文章由 小瑩子 於 08-3-10 11:26 發表

大眼妹真係好開心...睇見佢成日指住個放高左嘅水壼, 我都好想笑

佢其實好鐘意同小朋友一齊,尋日咁多小朋友,佢所好興奮 ,我相信個課程有一定優點,不過要個導師同家長好好配合先得。

大宅

原文章由 月希 於 08-3-10 14:37 發表

童軍, 飛鷹, 我都想..不過我仔冇澳門身份證
依家只可以搵d私人既班比佢學囉....

原來如此, 你地係米淨係諗住一段日子,然後返HK?無身份證啫,都應該有居留證明, 有興趣話都可以打電話問下,不過我就唔知有無年齡限制。

少年飛鷹會
http://www.macauflyingeagle.org.mo/index.php

首頁

尾頁

跳至