嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Christineblue,

恭喜! 恭喜!

哥哥都好夠重喎, 大隻過妹妹呀, 醫生有冇話2個b幾時可以出院呢? 你自己要放鬆D唔洗太擔心! 你對b咪係晚上出世咁你家人咪等咗好耐你先推番出嚟!

祝BBs 肥肥白白,快高長大!

原文章由 Christineblue 於 08-6-12 16:47 發表
我對孖B係6月6日出咗世啦!

哥哥2.43kg,妹妹1.89kg。

過程有D驚險,原本嗰日打算做完手術前預備後可home leave,待10/6日再番去開刀。點知傍晚做完USG後話我胎水少,要立即 。終於係3小時內BBs就出咗世啦。

不過BBs ...

珍珠宮

放心,BB追得好快架! 我對B差不多2個月,仔仔己經由出世4.8LB 到現在13LB, 女女都有成10LB, 所以只要無事出咗院好快就追番架啦, 你自己都坐緊月唔好周圍去啦,好易冷到架!

原文章由 Christineblue 於 08-6-13 21:33 發表
bigbighei,

多謝晒!

細女因為輕磅,要住到有2.25kg先可以出院,姑娘估計起碼要2 wks啦。到於大仔就因為照到臍帶血流有問題,擔心出世後影响D腸,Day 4先開始慢慢比奶佢食,今日Day 7先食緊每餐45ml奶,要加到正常食量同觀察D腸無 ...

珍珠宮

出去睇BB記得帶定件衫呀! 你依家身體好弱出入冷氣都要"被"多件衫,唔好冷到呀!

係呢! 你上奶上成點呀! 冇BB埋身餵可能會上得慢D, 你勤力D泵多D都有幫助架, 始終BB食人奶多D都會強壯D, 你要加油呀!
原文章由 Christineblue 於 08-6-13 22:02 發表
bigbighei,

Thanks a lot.

過我都係好擔心同掛心對孖B,所以我每日都會去医院餵奶同攞D人奶去比佢哋,希望佢哋食人奶会好D。不過我都会儘量爭取時問休息,樂觀D諗,就當對孖B比假我放啦!

...

珍珠宮

你地對B都好叻喎, 我對仲未介呀! 可能我都冇心同佢介, 我都係亞女叻好"痴身"而亞仔就人人都可以玩.

首頁

尾頁

跳至