自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

事原尋晚搭的士留左阿仔個書包系的士車尾箱,阿仔記得車牌號碼於是報警,今朝警員打黎話揾到個司機了,不過個司機將啲野扔左,話扔左系牛頭角恒安街,書包入面啲野對一個學生黎講好重要,希望有心人經過恒安街時幫手留意下,系一個藍色光皮書包,入面有小學書手冊等;其實仲有一架手拉車的,但不重要,衹想揾返個書包,希望大家可以幫幫手,家人都已去揾下

大宅

畀面勳章

引用:點解個的士佬咁衰,亂咁揼人哋d嘢,放得喺

原帖由 lct226 於 15-04-21 發表
點解個的士佬咁衰,亂咁揼人哋d嘢,放得喺車尾箱,梗係有用啦,佢可以喺call台留言,睇下有無人搵先算啦

...
系啊,無諗到佢咁衰,書包入面有手冊,手冊有電話可打俾我地架

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 vickybb 於 15-04-21 發表事

原帖由 chiliwu 於 15-04-21 發表
咁賤……有晒手冊都搵得番物主啦,衰得咁交關掉晒D嘢……即使唔拎番俾人都可以通知人搵佢拎啦……
樓主,你 ...
系,阿仔對車牌好敏感架
啲野有可能俾外判清潔工清走左了

大宅

畀面勳章

引用:點解會記得車牌既

原帖由 shanhaha 於 15-04-21 發表
點解會記得車牌既?
因為我仔好鐘意車架,次次搭車都記得個車牌,巴士都系

wcpcelia    發表於 15-4-21 15:53

大宅

畀面勳章

引用:兩邊馬路都行過,成條街都賣建材,沒有發現

原帖由 Auntie山渣 於 15-04-21 發表
兩邊馬路都行過,成條街都賣建材,沒有發現
多謝你,可能被清潔嘅人清走左

大宅

畀面勳章

引用:Quote:vickybb 發表於 15-4-21 11:54 事原

原帖由 Sami 於 15-04-21 發表
個司機咁衰架? 公開佢車牌, 等JM 見到都唔好搭佢就啱, 衰得咁可憐, 希望樓主可以搵返個書包, 小朋友冇書 ...
系,我仔好唔開心,不過自己都有責任嘅,唔記左回事

大宅

畀面勳章

引用:試下搵下嗰頭用邊間外判清潔商,再搵佢哋幫

原帖由 a_for_apple 於 15-04-21 發表
試下搵下嗰頭用邊間外判清潔商,再搵佢哋幫手
問左附近垃圾房,啲人話附近路邊的垃圾唔系收去佢地果度,系有外判清潔公司去收,問佢地有無聯絡方法,佢地話無,依家最後希望系有人見到手冊可不打返俾我地

大宅

畀面勳章

引用:去公海問下有冇人見到個司機掉出來,我懷疑

原帖由 KatNG09 於 15-04-21 發表
去公海問下有冇人見到個司機掉出來,我懷疑個司機講大話,可能執左返屋企比D細路

...
啲書俾啲細佬都無用架又無玩具

大宅

畀面勳章

引用:樓主你以後小心d啦!落車一定要睇清楚攞齊

原帖由 竇漪房 於 15-04-21 發表
樓主你以後小心d啦!落車一定要睇清楚攞齊嘢未,的士師機交更唔係佢嘅嘢佢就掉架啦!幫你keep揾返你係人情 ...
我明白個道理嘅,不過有道德嘅司機應該至少交去警處吧,有啲野對於佢黎講可能系草,但對於人地可能意義重大囉

大宅

畀面勳章

引用:PUSH, 佢連打個TEL 都唔試,好過份下WO!仲有

原帖由 crystal5142000 於 15-04-21 發表
PUSH, 佢連打個TEL 都唔試,好過份下WO!
仲有呀, 我想問樓主, 書包都擺車尾箱既? ...
系,因為我仲拎住两袋野,仲帶住两個仔,書系我老公咩嘅,佢擺左架手拉車上去,順手擺左書包落去,衰在佢無同我同車,因幫同行朋友上落的士車,朋友有嬰兒車,又系凑住两個小朋友,所以同佢同車幫佢手

大宅

畀面勳章

回覆:神通的bk jm可否幫手揾下我仔個書包……

多謝各位幫手,現在已唔抱希望,唯有買過曬啲野,做過曬啲功課,當温書辛苦阿仔,都怪我呢個失雲媽媽

首頁

尾頁

跳至