論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

yk,

想問一下佢之前有無無拿拿話閒日同你請假出去呀?
因我工人星期二同我請假出去, 而其他bk mami話佢可能去見領事喎!!

大宅

我工人聽日就話要放假, 咁我都估佢係出去搞加拿大d 野,
咁想問, 見完, 通常幾耐之後會去呀??

見完之後, 佢地下一步應係點呀??

大宅

咁想問一下, 佢地如果成功申請, 係咪會要求返菲律賓先架??
因為我聽有d 人講, 有d 賓妹就喜歡話屋企有人死, 咁就返去等!! or 還是佢地直接去加拿大呀??

大宅

我同agent 傾, 佢話最好大家坐低傾傾問下佢。
因為佢同我仲有半年先完約, 如果佢係去, 咁我要搵人啦, 如果佢唔係去, 咁我都無理由依家就搵人, 等人地6個月後先來上工架麻。

講真, 佢去到, 我都替佢高興, 人望高處。 不過唔好打亂我陣腳就ok啦, 我下個月第3個小朋友又出世啦!!! 衰則我唔旨意佢湊, 但叫做跟下阿1, 阿2 d 手尾, 多隻眼幫幫手。

大宅

聽聞係佢visa 未出之前, 佢比人炒左, 佢就拿唔到簽証架啦!! 去唔到架啦!!
不過你唔係太同佢積怨,咁就無謂左佢發達。

原帖由 enahau 於 09-5-5 12:14 發表
我件賓喺果邊係college兩年果種,六月就一年啦,都未安心過喺我度做,一時又申請加拿大,一時又申請去英,仲去見鬼佬工,我屋企啲野就懶懶閒咁做,除咗對我bb都ok之外,其他就真係講唔到有咩好,仲成日偷下啲大大小小既物件兼時時講大 ...

首頁

尾頁

跳至