自由報料

跳至

首頁

尾頁

洋房

呢間油塘新X上年我新屋入伙果陣已賴過野,一去到亦話日立冷氣係大陸機又嘈,跟住介紹左部惠而浦比我,又話係特價,我重幫佢買多兩盞天花燈添,點知番到去先知道部冷氣比其他舖頭貴幾百蚊,到裝燈果日,盞燈其中一枝臂斷左,要下次再黎裝過,期後黎到裝燈果陣,裝裝下盞水晶燈有一粒大水晶因為鐵線唔夠力跌左落地板度,地板都花埋,就話條鐵線唔夠力,之後應承幫我同生產商傾,等左好幾日新x無再覆我,到我打比佢就話叫我去佢度取水晶番去自己裝, 佢地話係盞燈問題關佢差事,亦話佢地唔會再幫我裝番上去,燈有問題可以向機電工程署投訴,重話如果仍然唔滿意可以去銷費者委員會投訴佢,佢地都話已習慣,期後佢比左生產商電話叫我去自己去交涉,而呢個電話成世都無人聽,最後我無去取水晶及無去做投訴,因為新屋入伙,佢地好彩
***呢個係我個人千真萬確的經歷***
小心小心.......................

洋房

原文章由 H2O+ 於 08-4-6 21:51 發表
講間鋪名地址出黎喇,實行唱衰佢
打埋電話去消委會做個記錄

我打過去啦, 消委會話要書面投訴, 果時我趕住入伙, 老婆又就生, 我老婆打去同佢理論時仲比果個爛仔負責人鬧到喊, 我唔想影響到佢情緒, 只想盡快了事!再者, 消委會其實幫唔手, 聽朋友講, 佢地要收到某個數量(好似係50)的投訴先會blacklist間鋪, 所以到好無奈!!!! 

洋房

原文章由 kiki.kiki 於 08-4-9 16:49 發表
我媽咪都幫襯一間响土瓜灣, 都好老實架, 我阿叔都响呢間買電器架

我都相信唔係間間都咁衰既, 但呢間就肯定係呢行既敗類......

首頁

尾頁

跳至