2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:回覆+小紅梅+的帖子係呀,+我都係用溫水同bb

原帖由 HumptiDumpti 於 13-08-01 發表
回覆 小紅梅 的帖子

係呀, 我都係用溫水同bb 抹 pat, 而如果有便便仲會同佢用盤仔放暖水洗。但因為人奶B有 ...
我個B暫時就仲有好多屁屁同臭poo... 但26日人仔 依家唔餓都喊晒要人抱跟住就 周圍搵野啜... 攪唔掂 唔肯訓 最後要俾個奶嘴佢啜先肯自己訓

大宅

引用:回覆+SiuBok+的帖子你個B識啜奶嘴?+我個我

原帖由 HumptiDumpti 於 13-08-01 發表
回覆 SiuBok 的帖子

你個B識啜奶嘴? 我個我比極佢都吾識 .... 但又成日要啜野 wor
係唔係個奶嘴唔啱初生? 人中位會唔會太短 頂到個鼻鼻呀???

D BB 實識啜既 唔係同啜乳頭一樣架咩

大宅

引用:回覆+SiuBok+的帖子係+tiny+new+born+size.

原帖由 HumptiDumpti 於 13-08-02 發表

係 tiny new born size.
唔識都好呀 唔洗依賴個奶嘴

大宅

引用:Quote:原帖由+小紅梅+於+13-08-01+發表我b

原帖由 ayeungyeung 於 13-08-02 發表
我個 b 都係咁呀,今日滿月前幾日開始黃昏到夜晚唔願瞓,係咁啜我先靜,一啜唔到就發脾氣。

佢日日都有便 ...
睇書話少左便便係正常架
由之前一日十幾次變左一日3-4次咁...
我個B就滿月 都係少左好多 其中得1-2次係澎湃型便便 vee vee 就好多 經常隔一陣就濕到林

大宅

引用:Quote:原帖由+SiuBok+於+13-08-02+發表睇書

原帖由 carol818 於 13-08-02 發表
我都係,佢45日人仔,今日剛剛換片餵奶,突然山洪暴發,漏埋出來。量好多,用左好多濕紙巾抹先乾淨

...
我隻B好愛乾淨咁 vee vee 同poo Poo 就算同一時間想爆 都要分開兩塊片 等你換好先黎料 死未

大宅

回覆:肚風BB, 夜晚就喊 :(

我唔知佢有肚風定扭抱 近日食飽奶后都唔願訓 不停咸 有時抱住好耐都唔訓 一日都訓唔到5覺 就算由佢喊 佢會喊成粒鐘喊到個樣變紫透唔到氣 一定要抱先唔咸

究竟咩事 第一胎 不知所措

大宅

引用:回覆+SiuBok+的帖子周圍搵野啜??系米好餓甘

原帖由 sinyee_sindy 於 13-08-06 發表

周圍搵野啜??系米好餓甘...我B系全人奶, 3weeks開始由下午到晩上10pm食完唔即刻瞓... ...
係呀 但食左120ml 都好似好唔夠咁

死都唔肯訓 明明超眼訓 抱住都唔肯訓

大宅

引用:回覆+SiuBok+的帖子E...Our+cases+seems+好

原帖由 sinyee_sindy 於 13-08-06 發表

E...Our cases seems 好似 ^^佢岩岩3pm食完....non stop 喊左over 1hour....我唔理佢. ...
我嗰個升左呢 之前會自己咸到攰跟住訓 依家喊到攰 休息訓一陣 又黎喊過 佢要人抱住好耐先訓 仲要一放落床就醒
我投晒降 唔抱佢 佢喊到個樣變紅再變紫 又透唔到氣 聲都冇埋

大宅

引用:回覆+HumptiDumpti+的帖子系丫.我系+全pump

回覆 HumptiDumpti 的帖子

系丫.我系 全pump mami...
我放棄左埋身 佢每次食我成個鐘都係hea 我 今天起我唔抱任何奢望 但求全pump黎滿足佢

JM今晚凌晨開個post 再傾下

大宅

引用:回覆+SiuBok+的帖子haha...凌晨個轉pump完

haha...凌晨個轉pump完即瞓la...仲邊有時間吹水....
同我個仔一様4點食完 喊下訓下到7點20再食...

由於朝早7點至夜晚7點都無乜訓過 依家自己係床訓傻左 ... 証明自己都可以訓架囉

大宅

引用:回覆+SiuBok+的帖子haha...凌晨個轉pump完

haha...凌晨個轉pump完即瞓la...仲邊有時間吹水....
夜晚泵奶好悶嘛 我仲有隻手上黎8下

大宅

引用:回覆+SiuBok+的帖子唉~有時我個女半夜個餐

原帖由 HumptiDumpti 於 13-08-07 發表

唉~有時我個女半夜個餐都可以餵成 3粒鐘!!!
我就係俾佢hea 所以決定做全泵媽
橫掂遲早都係要泵佢食 算吧喇 起碼依家計到食幾多同訓幾耐

首頁

尾頁

跳至