親子旅遊

跳至

首頁
12345...22

尾頁

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

報到先

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

5.1我就飛台灣
可以考慮去挪亞方舟, 5月應該開喇.
原帖由 LongRyan 於 09-4-17 09:54 發表
lestat,

你就好啦, 我搭屋苑村巴返工, 所以無機會搭mtr.

咁多位靚媽, 5月1-3號你地會同d寶貝去邊樹玩, 有咩idea?? HK真係無咩地方去, 依家抓緊頭都唔知去邊好?? ...

侯爵府

如果暑假去日本, 北海道la
原帖由 smypig 於 09-4-17 10:34 發表
報到...妳o地就好啦...一放假就有得出去 wet...我暑假o個 part 都未攪就收到我C6o既壞消息...佢叫我出年農曆年唔好買機票住...因為多數無得放...不過都有 good news o既...佢話為o左補償...所以今次o既文化之旅可以 ...

侯爵府

點解個導遊會咁講 7,8月去北海道首選富良野同美瑛, 睇薰衣草花田 , 去小樽睇下玻璃制品, 旭川睇動物, 想shopping可以去札幌, 仲有好多好多...... 真係去10日8日都一定唔會悶, 不過夏天週圍都見到hk人, CX有直航去札幌.
原帖由 smypig 於 09-4-17 10:52 發表

我未去過北海道...但係跟團去日本其中有2次個導遊話如果妳有仇人...妳介紹佢夏天去北海道...
講幾句o黎聽吓...有咩玩...暑假有無直航...thx.

侯爵府

而家係咪一定要團體名義預約先去得? 你去果日多唔多人?
原帖由 fionayeung 於 09-4-17 11:09 發表
報到先, 我係上星期去完, 睇我個blog啦^^

侯爵府

eee....我plan都緊明年CNY去破冰喎, 咁你快d plan行程la, 我又可以照抄
原帖由 KristyMum 於 09-4-17 11:51 發表

你唔係8月去曼谷咩, 7月走轉北海道先囉
我就想2/3月去睇破冰, 但首先要勸掂個女放我地兩老起行

侯爵府

09..17仲好意思講既
原帖由 JChan 於 09-4-17 12:33 發表
我都係 09..17係咁做!

不過放假都要去玩!

侯爵府

你淨係俾$$人哋洗, 都唔支持本土經濟
原帖由 KristyMum 於 09-4-17 11:43 發表

我連馬灣都未去過, 搵日去行下先得!

侯爵府

唔係呱, cny都冇得睇, 全球暖化真係咁緊要
利誘攞permit得唔得
原帖由 KristyMum 於 09-4-17 12:58 發表

我都未攞到permit, plan mug 吖!!
cny睇破冰未必睇到, 今年識人cny去係no ice遊船河.

侯爵府

谷家長, 唔係谷學生mamouth: , 我真係要好好享受埋呢幾年.
原帖由 KristyMum 於 09-4-17 13:16 發表

名唔名都好, 宜家香港讀書, 壓力好大...俾d阿媽...

侯爵府

聽到都巧驚
原帖由 LongRyan 於 09-4-17 13:34 發表

我個仔果間唔係名校都考4次, 10月, 1月, 3月, 6月, 你話c唔c呀!!

侯爵府

淨機票呢個價對於格價專家黎講, 唔算好抵咋
原帖由 LongRyan 於 09-4-17 14:19 發表

淨雞票定包埋團費??

侯爵府

我有個fd晌airline做, 佢話free ticket除自己外, 只可以登記多一個人, 所以冇阿媽份
原帖由 KristyMum 於 09-4-17 15:01 發表

我經常叫個女, 大個去airline做

侯爵府

新城市一到假期, 同旺角銅鑼灣一樣, 超多人
原帖由 smypig 於 09-4-17 15:47 發表

我住大圍...浦親都係新城市...

侯爵府

三四十年前既事囉喎
原帖由 portiabb 於 09-4-17 16:12 發表
我中小學交界果時都係沙田友

侯爵府

唔使regret la, 佢而家仲有本錢轉行
原帖由 JChan 於 09-4-17 17:13 發表
Regret now?!

侯爵府

我當年畢業時, 去永x旅遊搵左份工做領隊, 諗住又可以玩又有$$收, 但俾阿爸阿媽鬧到飛起, 係佢哋既煩工下不得不放棄
原帖由 portiabb 於 09-4-17 16:36 發表
我曾經有機會有不過放棄左

侯爵府

日本菜啱唔啱? 還是鉄板燒? 豬骨煲?
原帖由 Nix1828 於 09-4-17 22:34 發表
好耐冇見呀~~
又上黎搵料呀~~
不過今次係北上食飯+massage~~
大家有冇好介紹呀?!?!

侯爵府

你個email係邊度send過黎 可唔可信? 唔使咁快驚定, 如果d料係堅, 應該有其他渠道可以check到.
原帖由 dorchiu 於 09-4-20 10:46 發表
我最近收到呢個email, 我7月18-22 去沙巴, 5 知點

"Hello there. I just wanted 2 let you know that please stay away from the beaches al l around in the month of July. There is a pr ...

侯爵府

又出呢招 ><
原帖由 fionayeung 於 09-4-20 18:06 發表
今日收到Gayana既confirmation. 我之前同佢講話係週年紀念, 佢地回覆我會有特別安排, 好期待

首頁
12345...22

尾頁

跳至