親子旅遊

跳至

首頁
12345...14

尾頁

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我第二次send果條link應該得ga
原文章由 kaiyee 於 08-10-29 10:19 發表
睇唔到wo....

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢呢樣嘢就似足我喇
原文章由 CherylMaMa 於 08-10-29 10:13 發表
hi lestat,

睇到啦唔該哂.....今晚返到屋企先慢慢 detail 睇.

你囡囡好 cute....好靚囡 bor.

侯爵府

講起熱氣嘢, 我個囡去沙巴第二日就生左粒飛枝, 仲越來越大粒, 一食嘢唔小心掂到就喊到c, 番HK都未好, 最後帶佢去睇e生, 點知一睇, 係超大粒仲帶"龍", 要食消炎藥先好番, 所以真係唔好睇小"熱氣"
原文章由 smypig 於 08-10-29 10:34 發表

玩得開心o的啦! 記住唔好俾個囡食咁多熱氣o野ar~

侯爵府

真係唔記得wor, 咩溫馨提示呀
原文章由 portiabb 於 08-10-29 10:47 發表
緊係唔記得左我ge溫馨提示啦...

侯爵府

PM左俾你喇
原文章由 tattat 於 08-10-29 11:05 發表

lestat, 你好, 可唔可以都pm你個blog比我呀. tks.

侯爵府

咁耐之前講梗係唔記得la, 出發前又唔提人
原文章由 portiabb 於 08-10-29 11:06 發表
我一返黎就講過話果邊d野都幾熱氣...唔受得ge記得帶幾包夏x菊過去沖黎飲呀

侯爵府

我跟特優丫, 去神山公園RM180一位, 去完神山返到hotel已經7點半喇, 我係去神山公園果日轉酒店, d行李放晌車, 連轉酒店果程的士都可以慳番
原文章由 kaiyee 於 08-10-29 11:27 發表
剛睇完! 好正~~~~~ 好想快d去! 我即刻 plan緊我既行程!

你跟邊間tour? 神山公園tour幾$呢? 去完神山公園果日返到hotel幾點架? 我要plan下邊日轉hotel好. THANKS.

...

侯爵府

動物園值唔值得去真係要睇吓你對動物有冇興趣, 問過的士司機, 包來回及包等兩個鐘就RM180, 再加入場成人RM25/位, 另外之前有間agent就quote過價俾我, RM130/位包入場, 交通同導遊,
不過的士應該有價講.
原文章由 portiabb 於 08-10-29 11:31 發表
我.............自己都唔記得左

喂...果個動物園由town去係咪只係1/2hr車程???值得去麻...我見d動物好令...起碼唔會c下c下貢...下轉想同亞囡去睇下...唔book tour淨book taxi化唔 ...

侯爵府

唔係$400, 係RM400丫, 淨係神山公園入場好似RM15, 去溫泉好似又係RM1X-2X, 租車D資料我都係睇呢度:
http://www.travellife.org/my.php?item=posts&srchfid=4

原文章由 kaiyee 於 08-10-29 11:49 發表
唔該晒!! 另外之前咪話book van去神山公園淨交通$400,有冇租van tel? 神山公園入場幾$位??

侯爵府

RM400係VAN, 如果多人就抵囉
原文章由 smypig 於 08-10-29 12:40 發表

RM$400 so expensive

侯爵府

都多動物ga, 我哋慢慢行, 都係睇左2個半鐘左右.
原文章由 portiabb 於 08-10-29 12:51 發表
睇動物我地有興趣ga...不過多唔多動物 2hr睇唔睇得晒

侯爵府

你打算去zoo咩? 問過你呢個trip個話事人未呀?
原文章由 smypig 於 08-10-29 13:51 發表

妳好似早過我出發 kor bor~ 到時幫我 see see 農曆年期間是否照常開放...thx. thx.

侯爵府

如果你哋4個人, 即係平均車資每人RM100+入場約RM35, 每人大約RM135, 咁相比報tour RM180平左RM55一位, 就算自費俾lunch都係有限$$, 純粹計$$一定抵d, 仲可以去埋附近Kundasang War Memorial <==呢度我都好想去, 不過跟tour就唔會去呢度, 唯一唔好處係冇導遊介紹神山公園內d花花草草
原文章由 kaiyee 於 08-10-29 13:51 發表
我4個人, 噤即係抵唔抵?

侯爵府

PM左俾你喇, 多謝賞面
原文章由 肥仔媽咪 於 08-10-29 17:35 發表
lestat,

可否pm分享你個blog呢?

侯爵府

係丫, Marina Court真係幾ok ga, 不過我book呢間相比起Promenade Hotel 轄下d unit貴d, 但因之前問過其他網友意見, 話Promenade果d裝修較舊同殘
原文章由 KristyMum 於 08-10-29 13:51 發表
lestat,

你個trip

Marina Court 睇落都唔錯喎!

侯爵府

RM200-300會唔會係指去一程+回一程, 但中間果D路程唔計算在內, 同埋唔會等你, 除非淨係去一個地方, 而回程再另外截的士, 否則呢個價錢應該唔得, 我C6佢哋由神山返KK單程包的士都要RM180, 來回就大約RM300.
原文章由 KristyMum 於 08-10-29 20:06 發表

我睇BLOG見D人包的士去, 都係RM200-300, 仲抵D喎.

侯爵府

佢哋肯定唔只一個單位, 不過有D可能係長租, 唔知散租有幾多單位, 你哋好多人一齊去呀
原文章由 KristyMum 於 08-10-29 19:59 發表

你呢間仲有無其他單位, 還是只此一間?

仲有....你努力寫埋OZ之旅, 唔好爛尾WO.

侯爵府

我睇多次資料, 正確唔係VAN, 係大的士, 大的士可以坐到7個人, 如果你哋都唔夠坐, 可以考慮包VAN, VAN應該可以坐到12個人左, 但價錢就唔太清楚, 好多local agent都有得包車, 你可以寫email問下, 其實若多人, 不如直頭問下agent包團一個lump sum數點計.

包車除左我幫襯果間agent外, 仲可以試下問埋呢間(另一個BK mama介紹): http://www.highcountryborneo.com/

原文章由 oldbean 於 08-10-29 18:24 發表

架VAN 可以坐幾人?係邊樹BOOK?

侯爵府

我C6咪就係坐呢D泥蜢的去神山, 大的士每位RM18, 但回程就冇喇, 要焗住俾, 佢哋好彩咁啱有人一齊share.

如果RM200 one day tour又真係超抵喎, 咁可能係non-peak再加上佢哋講價應該好叻, 你哋CNY去要RM200包一日, 可能"憎"D.

原文章由 KristyMum 於 08-10-29 23:56 發表

No la, 係包taxi one day tour. 我見佢地都係兩個人, 如果RM 200 one way, 咪仲貴過 join local tour ?!

另town內有個地方早上有"泥蜢的"走長途, 神山單程RM20一位, D backpackers 就係坐呢D車去攻頂. (因為唔 ...

[ 本文章最後由 lestat 於 08-10-30 00:23 編輯 ]

侯爵府

咪係, RM50咁豪, 晌KK隨時可以一家三口食兩餐lu , 出番去downtown食好過la.
原文章由 KristyMum 於 08-10-30 00:00 發表

講緊去神山, 唔係去ZOO呀! 俾多RM50等埋你食LUNCH咁豪, 你請埋佢食LUNCH叫佢等埋你仲平啦

首頁
12345...14

尾頁

跳至