跳至

首頁

尾頁

大宅

姨姨:

仲有一個B仔show唔到出黎呀...!

原文章由 poodpoodhk 於 07-11-19 00:31 發表
各位荃灣之友快啲嚟報到啦,等大家認識吓,出嚟聚吓咁,我哋三個精靈BB已經出嚟第一次約會,好開心!http://http://pic90.picturetrail.com/VOL2168/10209165/18340591/289016619.jpg ...

大宅

荃灣之友 08年第一場PLAYGROUP 開始報名啦.
日期: 1月20日(星期日)
時間: 下午4:00-6:00
地點: 愉景新城第一期平台會所 function room B&C
人數: 10-12個家庭.
費用:每家庭$100
1.poodpoodhk加加媽
2.晞仔MA
3.騫騫MA
4. lingling06
5.lmp(Tovi媽)
6.ahmaymay
7. swisslady (多寶媽)
8. lampoohpooh(潼媽)

大宅

地點: 愉景新城第一期平台會所 function room B&C
2.晞仔MA
3.騫騫MA
6.ahmaymay
9. cecilia618(亨媽)

大宅

2.晞仔MA
3.騫騫MA
6.ahmaymay
9. cecilia618(亨媽)
10. petrina_to(歷歷媽)
11. jj_bb
12. B.B.Lam (銳銳媽)
13. agnespyc (峰媽)

大宅

有冇2-3位朋友可幫忙買飲品呀?如可以,請係3:30pm愉景商場地下惠康等,買完一齊再上去會所, 唔該晒!
1. 加加媽-已囉住幾盒西餅咯,主力指揮咋
2. 騫媽
3. 潼媽
4.

大宅

加加媽:

辛苦晒你今次的安排呀!今次大家都玩得好開心呀!希望下次再有機會參予呀!雖然老師無俾小朋友一人一條小魚仔,你唔好唔開心啦!咪就當我地20多個小朋友一起放生左20條小魚啦!俾d小魚跟左我地返屋企唔小心打理佢,佢好快會死嫁,所以就當咁多位小朋友一起做左次善事:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:

Tovi爸:

真的辛苦晒你了成日都幫我地影到咁多靚相,我影出來的相都係唔清楚so唔敢post出來呀!

thx

大宅

呢度真的好有中國色彩嫁,你地幾時會攪呀!潼潼未識行時去過一次了,如果時間夾到我都想JOIN呀!潼婆婆住係黃大仙咋,好近呢...

原文章由 novanvan 於 08-1-24 12:11 發表

HEHE, 我最近抎緊新春好去處, 睇到呢處呀http://www.nanliangarden.org/

唔知戶外會唔會難控制D呢??
入園係免費的,不過20人以上就當團體,要提早3日申請架...

如果咁多小朋友一起着哂中國服係呢處玩,影相 ...

大宅

攝影師有變動...

荃灣之友@新春賀歲攝影會

日期: 2008年2月24日
地點: 鑽石山南蓮園池 http://www.nanliangarden.org/
名額: 15位小朋友 (請穿著中國服)
時間: 2:00 - 5:00
性質: 聘請ALICE姐姐為小朋友影相
攝影姐姐當日將會帶多1位攝影師到場於小朋友玩耍時,
捕捉每位小朋友童真的一面攝影
費用: 均分攝影費用 $ 1800(15位)
(每位小朋友可獲得1張全日相片CD)

註:天氣不佳可改期

1. 晞仔媽 (1B) 囝
2. 加加媽 (1B)囡
3.isaac媽 (1B) 囝
4. 熹晨媽 (1B)囝
5. 葆晴媽 (1B) 囡

6. Tovi 媽(1B)囝
7. chun Chun 媽 (1B) 囝
8. 騫騫ma(1B)囝
9. 謙謙媽 (1B) 囝- 參加左先,因為嗰日唔知要唔要開工 (又係曲奇義賣時間啦)
10.歷歷媽(1B)囝
11. 峰媽 (1B)囝
12. 潼媽 (1B)囡
13. 齊媽 (1B)囝
14. RYAN媽(1B)囝
15. marcus媽(1B)囝
16. sumyiuma (1B)囡
WAITING LIST
17. 灝灝ma (1B)囝
18. Sophia媽 (1B)囡

是次活動已停止報名,請大家不用再加名上WAITING LIST內,至於仍然係WAITING LIST入面的朋友仔,請等候好消息o待價錢回覆後將會再出post將你們加入正選名單內o

大宅

咁多位:

以下係ALICE姐姐早前幫潼潼影的相呀!POST出來俾大家睇下...!

http://picasaweb.google.com/kidscarousal/SinTung?authkey=0SHfp7vxWnQ

其實今次攪戶外攝影會都是第一次,所以經過幾位媽媽商量後決定找另一位攝影師來幫大家影相,ALICE姐姐當日亦會帶多1位攝影師來幫咁多位小B影相,希望盡量捕捉到各位小朋友不同的可愛表情,收費亦比之前的一位平,希望大家先試一次拿個經驗o如果係好的話大家可以繼續再攪呀!
另外今次影完的相姐姐將會放某些照片在佢的私人網站入面,有興趣睇ALICE姐姐網站的媽媽可以PM俾我呀...!

大宅

晞仔媽:

其實辛苦晒你做聯絡就真啦 !因為之前所選的地方有機會唔俾我地咁多人係入面拍照,你又再搵一個適合的地點俾我地,現在要更改日期都係因為天氣的問題,係你控制不來的...!我地3月9日見啦...!

大宅

攝影會資料已更改, 請大家留意
並請填上各下意願(舉行日期及地點)
日期落實後, 我會盡快將已過數款項退回不能出席的家庭

日期: 暫定2008年3月9日
地點:
A. 鑽石山南蓮園池http://www.nanliangarden.org/ 及斧山道公園 http://www.fso-tela.gov.hk/chi/lib/locations_search_details.cfm?file_no=00590&type=1
B. 九龍城寨公園 http://www.lcsd.gov.hk/parks/kwcp/b5/design.php

名額: 16位小朋友 (請穿著中國服)
時間: 2:00 - 5:00
集合時間:下午1:45
性質: 聘請ALICE姐姐為小朋友影相
攝影姐姐當日將會帶多1位攝影師到場於小朋友玩耍時,捕捉每位小朋友童真的一面攝影
費用: 均分攝影費用 $ 1800(15位)
(每位小朋友可獲得1張全日相片CD)

註:天氣不佳可改期

9/3
可以出席 選擇地點
1. 晞仔媽 (1B) 囝-----------PAID----- 是 -------- B
2. 加加媽 (1B)囡 -----------PAID----- 是 -------- B
3.isaac媽 (1B) 囝 ----------PAID----- 否 --------
4. 熹晨媽 (1B)囝 ----------PAID----- 是 ---------A
5. Tovi 媽(1B)囝 ----------PAID-----是 ---------A
6. chun Chun 媽 (1B) 囝 -- ----- ---------
7. 騫騫ma(1B)囝 ----------PAID----- 是 ---------
8. 謙謙媽 (1B) 囝- 參加左先,因為嗰日唔知要唔要開工 (又係曲奇義賣時間啦) 已確定不能出席
9.歷歷媽(1B)囝 ---------PAID----- 是 ------A/B 無所謂
10. 峰媽 (1B)囝------------ ----- --------
11. 潼媽 (1B)囡 -----------PAID----- 是 ---------A/B 都OK
12. 齊媽 (1B)囝 ----------- ----- --------
13. RYAN媽(1B)囝 --------PAID----- 是 --------- A
14. marcus媽(1B)囝 -----PAID----- 是 --------
15. 灝灝ma (1B)囝 -------PAID----- 是 ---------
16. Sophia媽 (1B)囡 ------PAID----- 是 ------A

大宅

太好了...!辛苦晒你呀晞仔媽,我地下星期見啦!如果當日的天氣同今天的天氣一樣就好了...!有太陽伯伯照住,d相影出來應該會好靚呀...!

原文章由 PERCYPINKY 於 08-3-1 09:22 發表
各位, 南蓮園池已口頭上通知左我, 團體申請已經被接納, 稍後有關單位會發出CONFIRMATION LETTER.

[ 本文章最後由 lampoohpooh 於 08-3-1 11:35 編輯 ]

大宅

泊車優惠

今天睇雜誌見到,荷里活廣場即日至3月31日[免費泊車大激賞],只要身份證上[3]或[8]的數字,可免費泊車3小時呀!

大宅

太好了有陽光,多謝晞仔媽的提示,咁多位我地到時見啦!我地約左1:45分集合,咁多位可以考慮下到左集合場地先幫他們換衫啦,待他們影完相之後可以換番便服離開...!太早著住套衫去怕佢地未玩都已經出汗了...! 不過呢個公園真的好有中國色彩嫁,我們的小公主,王子著住套中國衫係呢度入面影相真的會唔錯,唯有辛苦咁多位爸爸媽媽了...!

另外都再提一提大家駕車的家庭,荷里活廣場現在做緊的泊車優惠,只要ID. NO.入面有[3 or 8]呢2個數字會有3小時唔水錢泊車呢...!

原文章由 PERCYPINKY 於 08-3-7 10:24 發表
各位媽咪:

呢個星期日天文台天氣報告話會有陽光呀!!!

今次我地既活動可以如期舉行啦~YEAH^^

約定大家3月9日(星期日)下午1:45係南蓮園池入口處空地集合

另提一提大家當日預計最高氣溫有20度

記得幫小公主、小王 ...

大宅

又有得玩呀...!好呀!不過我地要再影的話,真的要搵番個有多d自由度的地方呀!好似昨天咁咩都係[NO..NO..NO..NO..!]其實佢地方又唔係細...吹下BUBBLES都話唔得 我地下次去的地方最好可以吹下BUBBLES & 有好似昨天的石仔...!請大家報下資啦...!

原文章由 PERCYPINKY 於 08-3-10 10:22 發表
歷歷媽:

歷歷爸個提議唔錯喎

如果真係有咁既機會,我地又再GROUP埋影返輯時裝都好喎!

但係點先搵到攝影會既資料呢?

如果大家知道有關資料,

歷歷媽, 我地不妨一試聯絡下,好嗎?

...

大宅

好開心見到大家都滿意昨天的安排呀!亦多謝你們體諒,園內的規矩真的太多了,好多野都唔俾...!後來去到斧山道公園都好在有草地&石仔地俾佢地坐下影下相,其實姐姐同哥哥都會盡快整理好d相俾大家的,每一位小主子,小公主都會有一隻CDR的,昨天有位媽媽走埋黎問我,我都一下唔記得要點答你呀...!唔好意思呀...! 我個人都玩到傻左了...!仲同你講上去DOWNLOAD....哈....!

晉媽:
多謝你們一家來黎探班!不過我有一個問題要問番的,就是在我們聯絡姐姐時係通知佢所有小朋友都會係穿中國服裝,昨天我們掛住影相,忘記了通知姐姐小晉晉不在報名參加的小朋友入面,現在姐姐都有影到晉晉的相,請問你是否都想要番D相,如你有興趣請你將攝影費轉俾晞仔媽/我,以便幫你製作CDR...!這是自願性質的,若你不要取回亦可o謝謝!
潼媽

大宅

攝影會的相哥哥姐姐已在整理,請大家自行填上各位小王子/小公主的名字(英文名/中文名的英文拼音),以製作CDR&封面,並請大家合作盡快完成!

bk log in BB NAME
1. PERCYPINKY
2. POODPOODHK
3. FANNYDFMD
4. LMP
5. TIFFANYLMC
6. PETRINA_TO
7. AGNESPYC
8. LAMPOOHPOOH eg. SIN TUNG (like潼潼未改英文名的,用番中文名羨潼的英文)
9. ROSETTA
10. CHERNYNG
11. NOVANVAN
12. MARCUSLI
13. REDBI115
14. LUITATAI
15. DINOMINE
16. CHRISTINEC

大宅

攝影會的相哥哥姐姐已在整理,請大家自行填上各位小王子/小公主的名字(英文名/中文名的英文拼音),以製作CDR&封面,並請大家合作盡快完成!

另外要問埋大家是否同意將bb的靚相放係姐姐的網業內?請在bb名後面加上 YES/NO

bk log in BB NAME
1. PERCYPINKY LONG HEI
2. POODPOODHK Grace Leung
3. FANNYDFMD Heison
4. LMP
5. TIFFANYLMC
6. PETRINA_TO
7. AGNESPYC
8. LAMPOOHPOOH eg. SIN TUNG (like潼潼未改英文名的,用番中文名羨潼的英文) YES
9. ROSETTA
10. CHERNYNG Lavina YAU YAU
11. NOVANVAN
12. MARCUSLI
13. REDBI115
14. LUITATAI
15. DINOMINE Kylie
16. CHRISTINEC

大宅

晉媽:

嘻...!潼潼跟我地去到商場行左陣,我地坐底食飯時佢飲完枝奶即訓...! 叉足2個鐘呀...!我同婆婆餐飯食得很爽呀...!

d相唔要ok收到了,都係我掛住玩無同姐姐哥哥講,唔要無問題的..!

原文章由 collinlaw 於 08-3-11 21:49 發表

潼媽,

多謝晒呀!!嗰日天氣真係好好,d相出來的效果好好呀!!晉晉同其他小朋友玩得好開心,上到車重9秒9瞓咗添

姐姐d相,晉爸話唔好麻煩大家,我們唔要喇!!唔好意思,浪費了姐姐同哥哥的心機.

另 ...

大宅

咁多位:

呢個係姐姐的私人網站,因為有媽媽問如果d相要放會係放在那裡,所以出個psot俾大家睇下!

http://www.freewebs.com/aliceyuen/photogallery.htm

另外已回覆不欲放小b的相在網站的家長,我會通知姐姐作相關的安排,但如果一兩張的合照是否可以接受呢?

首頁

尾頁

跳至