懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

宜家已經13週, 有無人可以分享下... 我唔知點做好...

別墅

因為唔係唐氏, 我担心係其他的問題... 有無人可以話俾我知... 有問題機會有幾多?

別墅

我响QE做... 佢無講過話做晶片...只係快速測試話唔係唐氏... 全份report就3星期後... 宜家日喊夜喊... 本來諗住係唐氏就咩都唔駛諗... 宜家... 好似無原因就唔要佢... 我好傷心... 過唔到自己...

別墅

回覆 man1024 的帖子

我諗點都要做T21, 同埋問多個醫生意見... 有無可能薄返?

別墅

回覆 man1024 的帖子

啱啱book左劉子建醫生, 明天希望有好消息~

別墅

回覆 rachel_tim 的帖子

做媽媽好難會唔想要自己BB...但係如果佢出左世之後會好辛苦... 我就無辦法... E個係我第2胎... 真係諗都無諗過會咁... 我自己好唔捨得...
但係老公, 屋企人都話唔好搏, 下次再來過...

經過今次...我唔想再有下次啦... 太傷心啦~

別墅

回覆 marykk 的帖子

絨毛result 太耐, T21快d ...
不過本來QE都話快速都要3日... 結果星期一做, 星期二下晝己知結果, 所以可能都無3個星期咁耐

別墅

回覆 sodababy 的帖子

絨毛做左啦... 要等多2, 3個星期...老公就直情唔想我等....我明佢點諗... 但我都想俾多次機會bb...

別墅

回覆 luismama 的帖子

明天去照初期結構同埋問下醫生意見... 希望一切順利...
除左喊..我都唔知可以做咩~

別墅

抽左絨毛就無話再叫我抽羊水...
我想快d 有結果

別墅

網上對於頸皮厚的分享不多,我想知多d都無從入手...
不過就算有資料... 個個情況不同...

真係要等BB自己決定

別墅

回覆 kysuen 的帖子

屋企人唔support..佢話BB同自己都要過好多關先得..不如及早唔要...唔好到20週有晒感情先唔要就仲慘...

別墅

睇完你d reply ...好supportive ... 喊死我...
你地又好, 屋企人都好... 都係想我同bb 好...
醫生(私家/ 政府)之前俾我的information 都係好negative...
就算唔係唐氏...過到dna...過埋結構... 到生完出來都仲有2-8%可能有事...

我明佢地諗咩... 怕我越拖得耐越傷... 但係我真係唔可以响未知佢有咩事的情況唔要...

我照超聲波... bb 好active ga... 心痛到我...

別墅

回覆 misstsangivy 的帖子

我都唔知邊個可以俾個答案我... 希望醫生俾多D INFORMATION...
E段時間好辛苦... 好彩有大仔陪住 (16個月)...

別墅

回覆 JlIl 的帖子

今日約左去照初期結構... 咩都唔敢諗啦... 聽醫生意見先再算...
今次同埋屋企人一齊去... 大家知多D, 了解多D, 再作決定...

別墅

回覆 xavierma215 的帖子

我全程閤眼...針size我都望唔到... 係打支麻醉針時有少少痛, 之後都無咩野...

祝你都一切順利啦~

別墅

回覆 Fionhohoho 的帖子

小B有事真係傷心過自己有... 講真就算今日醫生俾左意見... 除非係好決定性的result ...
如果唔係我都唔知點決定...

我係working mama... 大部分湊小朋友的時間都係我媽媽... 佢地的意見我點都要聽

別墅

回覆 sodababy 的帖子

快速其實1日就有... 係我miss 左call... 第日再call 先2日啫...
但係full report 就真係要再等多一等law...
宜家咩電話响我都嚇一嚇... 聽又驚...唔聽又驚...

別墅

回覆 chengkevin 的帖子

我地係怕其他問題... 到時BB出世... 唔知會唔會都怪我點解會生佢出來...
做媽媽真係要好勇敢...
不過好多時都唔到我選擇

別墅

琴日醫生話BB結構完全正常, 頸皮已經消返去2.6..

我真係開心到傻左... 無消息好得過咁...

9日之內由4.75, 5.2 再到2.6...

BB真係好叻...

多謝各位的正能量~

Snow19    發表於 17-2-19 00:08
quinquinyan    發表於 17-1-26 10:18
miumiu1013    發表於 17-1-25 09:59
luismama    發表於 17-1-23 11:12
bosch    發表於 17-1-21 09:25
rachel_tim    發表於 17-1-20 16:27

首頁

尾頁

跳至