自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由 八婆仔@ 於 12-05-09 發表其

原帖由 陳莎莎 於 12-05-09 發表
樓主其實好明白有很多寵物嘅主人係會對自己嘅寵物視如己出,但請明白佢地始終係唔係人,你唔可以要求人地當 ...
我無惡意!但相信你唔係狗主,所以你唔知道,因為真係唔係狗主做足本份就唔會被人歧視!我住單幢樓,比人歧視情況都周時有,even個度係好多人放狗,我帶啲狗去行都比人話你地啲狗行唒啦,成日同啲狗去人地度放……(我2隻係中形),啲家長同小朋友講,唔好過去,狗會咬你等等說話我真聽唔少,我唯有唔出聲,但個心真係好唔舒服!我次次去遠啲都call車,唔想喺條街度行咁耐,比人話!呢度自由講,都唔可以喺度講,真係呻都無位呻下架喇!

侯爵府

木土土 發表於 12-5-9 11:58
狗真係可能會咬人,尤其是小朋友唔識性可能刺激到隻狗!家長只係提醒自己小朋友「唔好過去,狗會咬你」,我 ...
你啱, 我無咁小心眼同敏感, 我試過一次係咁嘅: ""我拖住我2隻狗, 有2個人行過, 佢話: 都唔知d人點解要拖隻狗出街, 養就係屋企養啦, 又唔同佢剪尾, 九唔搭八!!!!!""
我無出聲, 費事同佢嘈!!!!

我只係想講, 真係好多人會歧視, 會令你尷尬, 同唔respect人地啫...當然又唔會係全部人, 都好多愛狗嘅人~ 只係呻下啫, 其實我地又無搞到佢, 有d人又唔洗咁大反應啫.

首頁

尾頁

跳至