親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第一次去,想觀光及shopping都有,有咩好提議?可否分享你們的行程給我參考?

男爵府

引用:有無小朋友?想行街shopping定睇風景?想去

原帖由 Sfleung0721 於 13-01-16 發表
有無小朋友?想行街shopping定睇風景?想去滑雪嗎?韓國人唔係咁識英文,怕唔怕自己搭車離開首爾區先? ...
無小朋友,唔滑雪了,我主要會搭地鐵,如的士不難截都ok,都想睇景架!

男爵府

引用:盡量都建議搭的士,因為都幾貴

原帖由 stepchk 於 13-01-17 發表
盡量都建議搭的士,因為都幾貴
你指搭地鐵貴?

男爵府

引用:回覆+國民A+的帖子 沿地鐵線的話,一般遊

原帖由 Sfleung0721 於 13-01-17 發表
回覆 國民A 的帖子

沿地鐵線的話,一般遊客必去景點都係明洞,東大門,新川梨大,樂天世界呀咁。
謝謝推介呀,等我又上網搵你講過的景點先!

男爵府

引用:lotte+market都幾多野賣,買手信都唔錯既選

lotte market都幾多野賣,買手信都唔錯既選擇。
另外,我試過新年果段時間去行樂天百貨頂樓,果段時間有特賣, ...
好彩有你地教路,唔駛我\'盲宗宗\'

男爵府

引用:回覆+國民A+的帖子 o...打漏左個「唔字」,

回覆 國民A 的帖子

o...打漏左個「唔字」,係唔好搭的士
咁我明白啦!

男爵府

引用:幾多個人去?地鐵一個站同幾個站同價.++都係

原帖由 Noire 於 13-01-18 發表
幾多個人去?

地鐵一個站同幾個站同價. 都係won1050. 遠少少既won1150. 如果3, 4 個人搭的士唔貴, 同埋 ...
2個

男爵府

回覆:Sfleung0721 的帖子

係咪到左首爾才兌克won好價d?有無推介?

男爵府

引用:Quote:YM+發表於+13-1-18+12:18+麻煩您幫忙

原帖由 Sfleung0721 於 13-01-18 發表
你的行程得很鬆散, 我怕你一早行晒無地方去, 可以再加多啲景點或行街點到時自己ADJUST

NANTA有好多場, 你 ...
問多一樣呀,其實我都會找一天去鷺梁津食海鮮,因海鮮是"賣飛佛",請問是否午市晚巿都有?去果度吃午飯定晚飯好些?附近有沒有景點或購物地方?

男爵府

我想有一日去釜山,容易撘車去嗎?有何景點係必去的? thx!
我依家初步諗:
第一天:到埗
第二天:明洞+東大門+鷺梁津海鮮
第三天:昌德宮/昌慶宮+景福宮/光化門+西大門(有時間才去)
第四天:釜山
第五天:離開
請指教!

男爵府

呀,仲有小小補充:第二天係10/2,應是年三十,明洞同東大門會close嗎?第三天係11/2,年初一,景福宮等觀光地點又會否close?

男爵府

引用:Quote:原帖由+國民A+於+13-01-20+發表呀,

原帖由 牛牛bb 於 13-01-20 發表
1今年冇年三十,10/2 係大年初一喎
O, 我記錯左呀,真係大矇

男爵府

引用:回覆+嘻嘻哈+的帖子 我昨晚啱啱返嚟,喺明

原帖由 山揸肉 於 13-01-26 發表
回覆 嘻嘻哈 的帖子

我昨晚啱啱返嚟,喺明洞有間叫一品香嘅鋪頭隔離有條樓梯落地庫,𣿬率好好多,2 ...
謝謝報料你去左邊度玩?分享下好嗎?

男爵府

引用:係生食嘅+ +

原帖由 山揸肉 於 13-01-27 發表
係生食嘅
呢餐要幾多?我有興趣試,thanks!

男爵府

引用:各位CHING,+我黎同女朋友去首爾旅行但係有

原帖由 marbs 於 13-03-06 發表
各位CHING, 我黎同女朋友去首爾旅行但係有好多野都未攪清楚, 希望你地可以幫到我~ 星期日機今日已經係星期 ...
你去幾多日?萬二、三蚊剩係食、交通及買野嗎?你知女朋友去到果度買乜野?

男爵府

引用:各位CHING,+我黎同女朋友去首爾旅行但係有

原帖由 marbs 於 13-03-06 發表
各位CHING, 我黎同女朋友去首爾旅行但係有好多野都未攪清楚, 希望你地可以幫到我~ 星期日機今日已經係星期 ...
仲有,你同佢地講普通話,佢地仲容易聽得明,不過,我間唔中用英文輔助!

首頁

尾頁

跳至