婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:我諗都好難有好日子。啱啱細姑姐就打電話俾

原帖由 Sammy1981 於 12-04-18 發表
我諗都好難有好日子。啱啱細姑姐就打電話俾我,佢仲好叻用133打俾我。整話佢同大姑姐想搵我飲茶食飯
真係唔 ...
都係果句, 八両x千斤。有乜都等你老公返黎先算。主持公道呢家野你老公會幫你, 唔駛佢地勞心。再加上如果出到去言語上有乜誤會話你無大無細之類到時仲有排煩。

電話咪照聽, 唔想覆佢既咪話要開會遲d傾, 估佢地唔會摌上你公司啊嘛。但會唔會上你屋企就難講。

唉, 其實我係你既話都會想唔煩到個老公情況下解決, 但呢次受hin連既人同事都太廣。都係小心為上。

加油啊。

子爵府

引用:Quote:原帖由+Sammy1981+於+12-04-19+發表

原帖由 金有喜 於 12-04-19 發表
某人99好似有層樓
係喎,但家下喺到扮慘,可能嗰間得750呎唔夠佢個寶貝孫住啊。大家jm都知佢2b6仔拿幾貴氣架啦,個老公揾25k唔駛供樓唔駛交租都唔夠佢洗咁。

子爵府

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

你老公都出到聲,應該有段安靜日子過

子爵府

引用:最新消息,亞媽打比亞仔 +

原帖由 Sammy1981 於 12-04-22 發表
最新消息,亞媽打比亞仔
如果佢死死地氣beg你老公,佢會唔會心軟?睇黎係硬攻唔成試軟攻咁話

子爵府

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

25000一個月加60萬喺手租咩都租到啦。根本佢哋由頭到尾無認真對待你哋。覺得萬大事我係阿媽,我最大,話點就點,你哋只可服從。到而家玩大左先知衰。但無諗過好多嘢都係返唔到轉頭。。。人哋99自己都有d錢,點講都無人會信佢哋無錢搬。仲要個縮骨細仔咁多年都無供樓,一定有儲埋d架。唔好話自己無能力。只係佢哋想繼續做寄生蟲。人哋99就係知你老公會心軟,覺得一切在佢掌握之中,但呢次一讓步只會後患無窮。你講得岩,一家人你唔想老公斷六親。如果佢哋真係當你哋係一家人而唔係銀行遲早大家都會無事。兩仔拿兩兄弟邊有隔夜仇。但呢次佢哋真係太過火。要俾個教訓佢哋,要佢哋知是非黑白。。。到呢刻佢哋都唔知錯。人哋99仲好似覺得係你哋欠左個細佬,欠左佢,欠埋未出世個大陸b。咁點傾啫。你係你父母嘅心肝。如果咁就讓步跟住唔止會俾人單打成世,睇人面色,仲好似你錯嘅咁。咁我覺得對世伯伯友唔住。佢哋咁支持你但轉個頭你底,咁佢哋傷心左咪變成你不孝。。。一句到尾,唔好讓步,堅持到底。支持你啊

子爵府

引用:Quote:Sammy1981+發表於+12-4-23+13:01+好

原帖由 wxmkin 於 12-04-23 發表
咩政府醫院好差,她鑲金咖,甘巴閉, 4個月都可以照到啦,只要問醫生, 一般都會同你講是仔定女既.
...
鑲金都無咁講嘢啦,大把b6黎公院生,佢有咩咁唔同?咪又係蝗蟲!我哋睇個post都成2個月啦,仲未睇到仔定女?結構都要二十幾週照,果時都照到啦。

茱迪B媽媽    發表於 12-5-5 20:32
茱迪B媽媽    發表於 12-5-5 20:32

子爵府

咁當你老公嗰7500係俾99家用,仲會唔會另外俾8000好似之前咁?同埋不如喺俾個offer佢哋之前問下佢哋實際嘅要多幾多時間先搬到。好老實,一年之後人哋個b出左世未必肯搬,到時人哋細仔發窮惡賴死咁所有事非又由頭黎過。我知你哋係想息事寧人,但其他人點諗我哋jm都心水清。。。都係嗰句,唔好心軟。

子爵府

引用:真係峰迴路轉,竟然係佢哋唔接受呢個安排+!

原帖由 Sammy1981 於 12-04-24 發表
真係峰迴路轉,竟然係佢哋唔接受呢個安排 !
細佬打比老公話佢根本就冇可能比到$15000做租金。佢話我地根本 ...
嘩,縮骨成咁?佢只係俾一半都話無,仲要咁都叫唔為佢著想?真係養埋佢全家先叫對得佢住啊?好想知佢d錢用左去邊。如果佢要住多個月嘅可以,交租囉。同埋要問律師有無得要求佢簽定一份証明。喺99在生之年都唔可以將99層樓過第二個嗰名。如果唔係99俾我tum掂層樓過左手可能俾某人趕出門口都似。

子爵府

Service apartment and storage幫佢哋揾同出錢好啦,名落返佢地是但一個。費事有手尾, 去歐洲玩都玩得唔順暢

子爵府

過左去就尤佢啦,同老公好好嘅充足電返黎啦。一路順風啊

子爵府

人哋99一定唔肯住老人院。估到某人會有小動作,但估唔到咁快。怕嘅係佢哋3個夾埋做大龍鳳,跟住話新屋細要99繼續住service apartment ,入你2公婆數。

子爵府

最幣係你錫老公, 佢出到聲你唔去又唔係, 出到去唔原諒佢老人家又好似你好小氣咁。今次99魔高一丈但我都覺得係99同某人兩公婆喺到且貓尾。做大龍鳳黎揾出路,佢地知你老公受軟唔受硬, 加上孝順, 咁食硬你哋。 到時要99一個人住, 你哋攪掂費用啦當然, 跟住就梗係要加個工人。 跟住某人就會黏返埋黎, 咪變相奸計得逞。

咁就會沒完沒了。

廢細佬好高心計, 得人驚人物。

首頁

尾頁

跳至