時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

iamyinyin 發表於 20-1-29 15:17
阿布泰出左Facebook post,依家落左閘

其實你真係唔好咁煩,買口罩就買口罩,不停黃黃藍藍,盲嘅都知你係文宣

佢地有人打尖,你地個個黃人唔幫手捉,又話好團結?點解唔私了佢?因為佢係黃??咁佢打尖,即係黃人無品喇

大媽唔一定係藍,藍唔一定係廢老大媽,唔好好似屈警察咁,衰嘢就係藍人做,黃人一定係好人咁天真白痴好無??

而家咁環境,你係擔心就去現場幫手趕走啲野蠻人,幫唔到手就唔好再上網講埋啲廢話喇

馬鞍山一班人鬧喊個店員,係咪又係全部藍絲呢?啲人個額頭寫住黃定藍㗎?黃藍都有人無品㗎喇!!

^^    發表於 20-1-29 16:00

男爵府

iamyinyin 發表於 20-1-29 15:17
阿布泰出左Facebook post,依家落左閘

呢排全世界疫症,本來無心機理你地啲人,但你真係又煩又膠,去到邊都見到你老是常出現,講來講去唔係關心全世界人,只係關心黃定藍,香港定中國,真係想唔出聲都唔得!

你成熟啲喇,呢啲時候仲講黃藍,如果你知道全世界啲口罩係藍絲做,你係咪唔戴吖??人命關天,唔好再玩分裂咁幼稚好無?

同埋我想講佢啲口罩唔會夠全港人用㗎,唔係全部藍人都要同佢買㗎,唔好睇得自己黃色咁重要好無??黃色拍下patpat就罷工,但响疫症之下仲番工先至可以維持個城市運作,都係藍絲每個你地口中嘅港豬努力緊咋!唔係你會有個仍然運作正常嘅城市可以生活??

Mlls8693    發表於 20-1-29 22:10

男爵府

iamcute_lala 發表於 20-1-29 16:19
平時唔係死曱甴死曱甴話人咩
依家係黃店嚟㗎 咪一樣仆倒去買

仆去買啲人一定係藍?
定你以為大媽一定係藍??
定你天真以為打尖起哄一定係藍???

啲人話萬寧係藍,咁你估有無黃人去買過嘢?買過口罩?有無黃人食過藍店??

你醒小小,唔係一間黃店可以供應晒全香港口罩,到時無貨,黃人一樣買藍店。黃藍唔會寫額頭㗎,唔好咁白痴以為黃人一定唔幫襯藍店,黃店佔巿面幾多%啊??

全港大部分人都無罷工,你地所謂嘅大多數呢? 番晒工啊?咁無骨氣無義氣嘅??

男爵府

iamcute_lala 發表於 20-1-29 16:19
平時唔係死曱甴死曱甴話人咩
依家係黃店嚟㗎 咪一樣仆倒去買

藍絲唔係好似你班儍仔咁乜都衝,又破壞,又罷工。藍絲係踏實工作,維持自己社會運作。

唔會好似你啲儍仔咁一時又話罷工,一時又話衝,一時叫人衝番大陸咁離地

唔使統計,都知番工係大多數,因為黃絲一定罷工,唔會咁無骨氣番工㗎嘛 真係唔知邊個先係豬

首頁

尾頁

跳至