跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

Present!!!

原文章由 SSAAMM 於 08-12-2 09:19 發表
快d報到啦!

子爵府

傷風真係要等一個week 先好o家. 唯有飲多些水, 唔飲水食下粥燒都會快退些. 淳淳都有一舊痰係度,佢又唔食川貝,激死. 我無同佢睇醫生,可能佢對抗既的菌.

原文章由 chickenwing2006 於 08-12-2 10:09 發表
朗 b ma,

DOCTOR 講上星期本來係傷風, 去到星期六 / 日我
地冷到 cash ..... 而家已變左感冒 , 喉嚨痛 + fever
啦 !! 咳當然勁左好多 , 氣管都有 d 痰 tim

呢 d case 會係 4 日內反覆 37 - 39 不等, ...

子爵府

奶粉真係會多痰, 如果a+同惠x仲多呀.

原文章由 corriatai 於 08-12-2 10:52 發表
好多痰就真係要忍心唔俾奶佢地食 尋晚就係又見$1.5羅羅聯訓唔好, 半夜俾左支奶佢飲, 訓醒即刻聽到$1.5 her her聲有痰

子爵府

我以前都試過開藥係奶度比仔仔飲, 第一二次都ok, 到佢第三次飲發覺有o的問題, 佢連奶都唔飲.

o的奶加多少少水, 等佢飲多些水都好. 我平時都係比4scoop 都無比足, 都有痰. 以前仔仔飲惠x, 成個老人家咁. 到佢大咗小小飲小咗奶就無咗o的痰, 同老人家camcam 聲都無咗. 主要係奶粉大甜.

尋日淳淳學人,呻鼻同吐痰.

原文章由 chickenwing2006 於 08-12-2 11:08 發表
doctor 都有叫我地開稀一半既 99 比 CASH ,

不過而家有成 6 隻藥要食 .... 我地有 2 - 3 隻要

mix 入 奶奶 ..... 甘即係唔可以開得太淡比佢 .... 唔係

佢又唔食架 !!!

真係煩 c 人 , 快 d 回暖啦 !!! ...

[ 本文章最後由 wawa 於 08-12-2 11:31 編輯 ]

子爵府

我都見到,但返到屋企唔記得叫仔仔睇.

原文章由 小貓老師 於 08-12-2 13:19 發表

我屋企都見到呀, but無影低佢呀 , 真係好似哈哈笑咁架....

子爵府

工人真係信唔過, 其實sc 佢地k2 都係全班pm, 所以轉唔轉到都無所謂啦. sc 係間好學校, 值得考慮喎.

原文章由 xanax1mg 於 08-12-4 17:45 發表
係屋企啦, 睇左ST CAT封信, 原來工人9錯左, 係PM班

子爵府

其實am or pm都係睇返你自己, 我就pm好些, 因為仔仔朝早返學時,工人可全力照顧個細, 到大返3:00返來時, 佢可以做功課,淳淳唔會嘈住佢, 同埋朝咁細唔洗咁早起身又會好些, 到k2時佢地會比較難起身. 我都唔知點解. 如果住得遠要搭車仲要早些, 呢o的都係要睇你自己law.

原文章由 ahmaymay 於 08-12-5 10:12 發表

其實你地介唔介意小朋友讀pm架???
昨日收到創價的信,不被取錄呀..鬆左一口氣!!!
因為終於有個總結了,報左5間,2間收,2間不取錄,1間我放棄了.
現在就係am ''vs" pm的時間了,都唔知點choice好..pm果間已經交了留位費, ...

子爵府

花園街應該好多.

原文章由 Rain~* 於 08-12-5 15:46 發表
我想問大家知唔知邊到有聖誕老人衫賣?
曦曦學校開聖誕party,
n1班小朋友要扮聖誕老人/件衫有聖誕老人..
總之要紅卜卜咁...
我都唔知去邊到搵先搵到... ...

子爵府

cash ma

咁你有無報協恩呀? 協恩都ok 喎. 如果係細b真係唔好唸kv 一定會後悔.

原文章由 chickenwing2006 於 08-12-5 16:04 發表
natalie,

你都無咩我心 ... 一直我心水係 sc 呀 , 不過個排
超 busy無寄去要 form 呀

final in 到而家 .... 係 kv 叫 waiting , 路口既浸信
會 + 又一村收咋 !!

甘祟真又一早比左 $$ , 無咩特別未去 l ...

子爵府

CASH MA

聖公會係基督教的, 唔係天主教, 我同事個囡11月又不是教友都入到, 你try 下, 佢而家上埋協小tim.

原文章由 chickenwing2006 於 08-12-5 16:38 發表
1/1 先派表 .... 到時都去博下 lor , 不過 am / pm
各 30 人 !!

又唔係天主教徒 , chance 好細 lor .... 但一條龍點都要
try 下架 !!

子爵府

跟本好多一條龍學校而家都係直資or私校,睇下你到時係咪真係想比錢入去讀, 如果供一個都ok, 兩個真係要唸唸,因每年都加學費架.

原文章由 winwin815 於 08-12-5 17:04 發表
如果照呢個mami咁講, 就要睇埋小學個network啦, travel, 環境咁, 當然個個父母有唔同要, 所以要去balance下各個優點, 不過一條龍都唔可以盲目, 因為有d小學其實好麻麻地, 如果only因為一條龍就入去讀, 為咩? 同埋話 ...

子爵府

幼稚園未必,小學佢地係津校, 第一輪計分charge 入會高, 入咗幼稚園到叩門機會都大. 我同事個女就係叩門入了.

原文章由 chickenwing2006 於 08-12-5 17:10 發表
淳 ma,

我真係攪錯哂 .... 其實我係聖 3 一堂小學架 ,
仲有受洗 tim , 不過陳年證明都無哂 !!

係唔係真係受左洗收既 chance 會多 d 架

子爵府

間間教會不同,我見聖公會都有張cert 好靚. 佢地都有嬰孩寄洗, 我自己教會都有, 教會會有封信. 如果教會無嬰孩寄洗,而你又行常返教會,可叫牧師寫信, 但我覺得唔應該為了入學而去領洗.

原文章由 shadowso 於 08-12-5 17:37 發表
文媽, 但係好多時 christian 唔比太細小朋友受洗架wor, 咁咪無咗5分lor?

子爵府

所以選overseas 會隱陣o的, local 請咗佢地都可以隨時走. 我都試過話去入境處時, 佢都可臨時話唔去都得o家.

原文章由 Elmo_MaMa 於 08-12-8 09:12 發表
譧媽,
我都搵緊工人呀,依家個個星期日既節目係全家人去僱傭公司!!
見到d工人,湊過小朋友既,正正常常既(快完約),話請佢,成個星期都未覆(agency話搵唔到佢wor)非常揀工做!!

其他果d都係三尖8角....因為僱主遲出糧所以 ...

子爵府

未做過係蠢o的,但起碼佢都會做2年, 不過唔好就真係呢兩年好難捱. 但本地唔鍾意又會走, 咁我請願佢蠢蠢地. 但佢地過了3個月就一o的都唔蠢.

原文章由 hksandy_ma 於 08-12-8 09:29 發表
完約又死,未做過又死,都唔知要請d 咩先得啦。而我請嗰個係未出過境, 就真係蠢d 既。

子爵府

除了聖公會一定要係返聖公會外, 其他就無咁嚴緊,任何宗派都得.

淳淳而家都有返主日學,佢係啟蒙班, 佢地年紀一樣都係2歲,但佢算係最細, 但放佢係bb房佢又好似太大, 因佢都好獨立, 放底佢都唔哭. 完咗我仲見佢幫手搬椅tim.

原文章由 Rain~* 於 08-12-8 09:24 發表
wawa,
我果間就冇"嬰孩寄洗"呢樣野...
淨係有獻嬰ja...
不過獻嬰都會有張cert...
曦曦由nb bb開始就跟我地返...
如果係我係咪可以搵教會傳道人幫我寫證明?
曦曦開始返主日學同兒童崇拜喇...
不過可能個個都大過佢,
...

子爵府

佢地唔會買衫, 咁你比你o的舊衫佢著, 如果唔係佢地都係執舊姊妹o個o的,我個都係咁. 咁我個我都無要求佢放假做野, 不過佢返來都會執下,同埋出門口前一晚佢都係要執好曬先出街, 唔好叫佢地係假期做, 費事嘈, 但佢地今晚唔做明日都要做. 你個結咗婚未呀, 如果佢地有小朋友都會homesick的. 我個就係咁. 不過我叫咗佢係屋企唔準用電話, 佢都無係我面前用,但我知我唔係度會用. 不過我都隻眼開隻眼閉law.

原文章由 Elmo_MaMa 於 08-12-8 10:09 發表
我果個今個月尾就來左3個月,天氣凍,叫佢買厚衫,佢唔買,但買左部手提
成日遊魂,仲駁咀話因為同鄉叫佢放假唔好做野(我叫佢出門口前mop the floor),佢成日諗住,所以分左心....我同佢講,無問題,你放假前一晚抺完地先瞓:b ...

子爵府

我上次試o個個都係咁. 不過如果佢咁問你唔請好過請, 因佢要求仲多過你.

原文章由 Elmo_MaMa 於 08-12-8 11:14 發表
我尋日見過印印仲搞笑,佢問我:
1)屋企幾大?有幾多個廁所
2)星期日放假要唔要等先生太太起身先出得門口
3)放假要幾點返?我依家先生太太唔理我幾點返,我有時9:30pm返,有時10:00pm,不過一定10:30pm前返到.....
4)如果我 ...

子爵府

呢個時候你要貼張紙係度remind 佢關門, 好多時佢地唔記得野,我叫佢地mark 底, 等佢無籍口.

而家o的工人質素真係差咗好多, 我都唸住換, 但又驚請過個仲衰.

原文章由 hksandy_ma 於 08-12-8 10:17 發表
都好聰明吓wo, 又或者佢地係選擇性啦。而我嗰個就成日唔記得關廚房既柜門,由11月14日上班至昨天,講到口水乾, 都係唔記得。至
於亞仔,而家成日都講話no need, 奶奶 no need, 著褸 no need. 你知而家咁凍,亞仔一話no need ...

子爵府

呢個原因我每個都要捱兩年law.

原文章由 hksandy_ma 於 08-12-8 11:58 發表
我地已經比左一本兩吋厚既薄比佢寫低d嘢嫁啦,呢d手尾寫左都無用啦。本來禽日已經去睇新工人,但禽晚亞仔成晚唔瞓,個聰明人又同佢玩,好似比我個印象都唔係太差,為有再比d時間佢啦。真係換過個又係要搏鬥過,可能仲死。 ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至