嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

哈哈......我成日都要痾夜尿架,跟住朝早又要痾多兩次到,所以好早就起身喇,我有msn呀!!([email protected])你加我啦^^~
係架,吉之島d野都幾貴,我咁岩係感恩節有八折,加會員有九五折,跟住又撞岩係20號又有九五折,所以都算平,我都係未買消毒煲囉,呢個月都會買埋!
我買左一張網床,20個奶樽,兩架BB車,一條揹帶,沖涼盆,一堆衫仔,四個枕頭,泵奶器,等等等等........
都唔係好多野!!!!!!
原帖由 lizchau820 於 09-7-6 11:32 發表
嘩, 你都係當前在線, 咁快覆到, 你有冇msn 呀?

吉之島D o野都唔平o架wor, 你買o左咩呀? 我都未buy哂, 咩奶煲都未買呀, 其他D 涼$碎野我就o係網上訂o左!
床呀都buy o左! 今個月應該可以攪掂哂 HAHA

...

複式洋房

係架,訓低又難,起身重難,我要側身先起到架,想轉下身都辛苦,我都有諗過如果個肚再大d咁點算,係喎!我msn唔見你加我,我試下加你啦,我見你介紹個到有你個msn,其實NUK幾好架,不過我個奶泵有兩個奶樽送,係AVENT個隻,所以都想買番呢個牌子囉,我買左一張網床咋,無位擺所以只可以買一張,網床都好大張,所以初初個幾月我會比佢地一齊訓,五個月大到呢,就是但一個跟番我訓,我想胃人奶架,但係驚唔夠奶,又怕到時怕麻煩,所以出世個陣就試下胃住人奶加奶粉先,奶粉我會用惠氏,因為我個仔之前飲開都幾好,所以都會用番呢隻,你呢?諗住用邊隻奶粉呀?
原帖由 lizliz820 於 09-7-6 18:23 發表
我都起碼要去一次夜尿o架, 仲要個肚大到, 一訓低好難起身, 遲D再大D都唔知點算!

MSN 加o左你啦..

之前有人俾o左10個新o既NUK奶樽俾我, 咁我諗住都買返NUK o既奶煲,又會送多9個樽, 咁應該都夠用, 你呢, 想買 ...

複式洋房

我咁誇張既,我有成46喎,重要重左46lbs,想煮餐飯都好辛苦呀,總之條腰勁痛!

複式洋房

其實5呎都唔算矮,我都係5呎3高你唔係好多,唔好再話自已矮喇,我而家行路都成隻企鵝咁呀,過多個月想出街都好難!........慘
原帖由 lizliz820 於 09-7-13 14:26 發表
如果以我得5呎o既高度, 我諗我會失平衡啦 :;pppp:

複式洋房

你老公都話你似企鵝?哈哈......咁你可能同我一樣肥左好多呢?我d朋友勁笑我呀,話我好得意好似企鵝喎,比佢地激死!
原帖由 HoneyWife 於 09-7-14 10:12 發表
我老公係我6個月時已經話我似企鵝...

我依家每星期都會TAKE 1-2 days sick leave, 真係唔想番工

複式洋房

你就好啦,無咩肥到,可能肥哂係亞B到呀,我就肥哂係自已到,真係行得好辛苦,下個月大家又分享下肚圍同磅數丫,同埋BB既磅數!
原帖由 lizliz820 於 09-7-14 11:14 發表
可能我本身冇肥到, 所以行得都仲好輕盈, 不過下個月就唔知啦

複式洋房

liz

10點幾去到,搞到我兩點半先走得呀,好彩c6有陪我去咋,唔係就悶死我呀,慘喇...我驗到有蛋白尿呀,醫生話我無高血壓,所以無咩野喎,叫我自已留意下之後有無頭痛頭暈喎,我d水腫,腫到上哂d手同面到喇,咁都話無野喎,BB磅數一個就3磅5安士,另一個就3磅1安士,下次照肚約左7月29日去X光部到照,產檢就8月5日,今次要分開照還照,產檢還產檢tim!!!!
原帖由 lizliz820 於 09-7-18 10:07 發表
Yuki

點呀, 尋日去完檢查, 磅數如何呀 ? 下次又幾時再去呀?

複式洋房

恭喜哂呀,好好抖下喇,我唔洗返工都已經好辛苦,你地要返工既一定重辛苦呀!!......加油呀~~
原帖由 HoneyWife 於 09-7-21 15:08 發表
好野~~開始放產假喇!!!

複式洋房

唔擔心唔得呀,我睇人地話自已有呢個病既特徵,係會腫到上面同手架,尿少啦,眼朦,又頭暈,我呢幾樣都有呀,係未高血壓囉,我唔怕早產呀,係怕政府拖得就拖,呢個病對我同亞B都可大可少喎,所以有d擔心,醫生再幫我令左兩支尿去驗,8月5日就知有無事,磅數佢又無咩講呀,我都肥得好快下,而家成170磅,煩死人!!!係喎到你產檢喇,我都好心急想知你對B有幾重呢,努力呀,大家要谷肥亞B呀!!!!.....kaka~~
原帖由 lizliz820 於 09-7-23 13:41 發表
唔洗擔心o架, 好多人都有水腫o架, 食野唔好咁咸就可以啦!

咁醫生有冇話磅數正常呀? 我下星期都會去做產檢啦, 希望佢地再大隻D啦 hehe, 大家一齊努力呀

...

複式洋房

THX^^

希望你對b重左好多啦,你覆完後一日到我照肚喇,個幾禮拜,我對b都唔知有無重到tim,我地真係要努力谷b先得!!.....haha~~
原帖由 lizliz820 於 09-7-24 18:56 發表
希望冇事啦, 祝福你!

我上次10/7 去check, 佢話我2個B 都是1.5 kgs 嘛, 跟住28/7 再去, 唔知重o左幾多呢?

首頁

尾頁

跳至