烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

中左伏! 卜左1間叫 PrivateK (觀塘區) party room, 2-3星期前就要我比訂金1500, 我地揀左個SET$450/;MIN3000, 開頭預1X人既,最終宴會前一日我conf齊晒人就覆佢8-9, 佢要我覆實, 咁我覆實8人啦, 因為8人已接近4000, 夠佢minimum有多啦; 之後提到話唔食來吹水既人要收150/位入場費, 我覺得愕然因之前沒有提及過;跟住佢話覺得我唔滿意要我取消退返訂金比我,根本就係佢地之後接到大單所以以莫須有既理由要我退訂,佢地services好差, 成過叫我落訂同最尾叫我退訂傾菜單既對話內容同過程態度都好差好寸!我做咁耐人做過咁多bookings未試過有咁差既experience,真係好嬲未見過咁不負責任不守信用既食店,所以要post出來免大家中伏!

水晶宮

Fishbbmama 發表於 17-12-2 17:51
呢d地方都要450一個人好貴吖!
不過重點係你點知佢係接到大單而cancel你個booking?
...
佢迫我落訂時主動提過話有客想要場地, & 我原本略略提過expect 十幾人既, 係到最後只能conf 8人, meet 到佢 min 但唔及佢 expectation; 跟住佢傾細節既態度就開始轉差;仲叫我地為免食得唔開心, 可以退返訂金比我地, 老實講, 這樣做法已令人失去信心, 我地都唔會去啦, 唔怕佢加料咩! 只不過這樣沒有信用沒有責任的食肆您還會選嗎? 我唔會了, 呢次experience亦係我做人咁耐做咁多次booking遇過既最差既一次!

水晶宮

rose-mag 發表於 17-12-4 13:00
佢好多生意咩?長遠計得罪一個客會連帶損失好多個客,佢計錯數。

其實從一開始講電話已感覺到waiter的傲氣了,我5 知佢有幾好生意,我只希望其他人不要像我一樣未吃已受氣

水晶宮

cherryma 發表於 17-12-4 18:33
有無多D呢間party room資料提供?觀塘太多Party room,都怕中招!

開左名啦,private k

水晶宮

kwongkk 發表於 17-12-5 22:19
我都想知有乜食,450 貴
人地話食無餐單料理架, 佢咁答我的 :

這是上一次客人食的450
你地可以作為參考
1柚子沙律
2日式蠔仔沙律
3海魚牛奶忌廉湯
4泰式酸辣烤魚
5正宗泰式烤雞
6蟹膏波士頓龍蝦
7日式鰹魚昆布珍珠蜆
8黑松露三文魚意粉
9意大利雪糕球

水晶宮

rose-mag 發表於 17-12-5 11:18
佢有權揀客,但一早應承咗落埋訂,今次你得8/9個人,下次或者有18/19個,做法超蠢。450一個都唔係平,佢有 ...
Exactly! = 開的士, 都梗有D客20標瓜?! 個個都想做200元標架啦! 上左車揀客都可以被告啦; 何況仲要迫人比1500訂?! 您一係唔好接囉, 接左收得人地訂攪這樣就無道議囉!

水晶宮

唔該叫開名既JM自己先閱全文, 我已開了兩次名啦, 現開第3次 - ' Private K'

水晶宮

taratina 發表於 17-12-6 14:21
$450有龍蝦食WOR, 個MENU都幾OK

不過咁做生意我就唔會去LO
thats the point! & 佢呢個menu 係參考架咋, 無餐單料理,最終食乜係唔知既; 睇返, 原來佢比過1個餐單我既 :
) Pearl Oyster Salad in Japanese Style
2) Black Truffle Cucumber Salad

Soup :
1) Japanese Fuji Apple with Pumpkin creamy Soup
2) Black Truffle with Dried Mushroom creamy Soup

Main Course :
1) Slow cook Norway Salmon with Thai style Caramel Lemon Sauce with Pasta
2) Baked Sole Fish Rice with Crab Roe Paste & Cheese

with Ice-Cream.

& 佢有提過話咁既價錢食唔到龍蝦及牛扒

水晶宮

taratina 發表於 17-12-7 09:39
回覆 多利是 的帖子

呢個MENU差好遠WOR~~
我唔知,我無去過,已經唔想再同呢間野既人 contact 啦!

水晶宮

taratina 發表於 17-12-7 09:39
回覆 多利是 的帖子

呢個MENU差好遠WOR~~
我地班朋友只係想搵個比較多功能既party room 玩下食下飲下, 上網search見幾岩心水, 佢有個4 course set menu @$300, 另1個buffet形式menu就每位$450 or $680, 咁大家鐘意buffet個款menu多D; 咪 go ahead囉! 估5到咁差的!

首頁

尾頁

跳至