自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

bobo

完全明白, 簡直心同感受 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

how about 呢度呀, look look

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1564201

原文章由 bobo 於 08-7-29 04:07 PM 發表

佢仲黑人憎到好話我唔一早 book 喎, 佢都痴架, 你估我開旅行社架, 想幾時 book 都得, 大仔 summer course 所有野都未定, 佢自己又唔知邊日得, 我點 book 呀, 生番來架, 完全唔講道理 ...

水晶宮

有架~ 其實一般公巴都有架, 佢地負責收$$架麻

原文章由 cc0524 於 08-7-29 04:12 PM 發表
呢架車有賣票姐姐架??? 我見有 d 巴士係無架和!!

水晶宮

哦...咁就5知啦, 我好小係市區搭公車, 多數長線既郊區線都有既~

不過我見369都好密, & 都途經好多旺區, if 到時5見賣飛姐姐, 世界之窗站應該都認得下瓜?? 咪跳落車轉地鐵囉~

因為係青青世界, 我唔見有太多的士駛入來, 反而369就幾多車

原文章由 cc0524 於 08-7-29 04:18 PM 發表
我之前搭過兩次都係入錢架, 無人賣票, 所以好驚唔識落車!!

水晶宮

我D識嘆咖啡既朋友都係咁講, 話 starbuck coffee 唔掂, 要飲 pacific coffee

原文章由 yuenfong 於 08-7-29 05:20 PM 發表
cc

可能大家口味唔同喇!
不過同鍾意飲咖啡的同事傾開
大家都覺得 starbuck 唔好飲囉!

水晶宮

sharon

你蒲頭啦?? 想問你, 之前問你的問題, 有無回覆呀?? 你方便時答我啦, thanks

原文章由 sharonchoi 於 08-7-30 11:16 AM 發表

呢個我都想試, 同事食過話好味

水晶宮

係南山打的去南頭春滿園囉

原文章由 KLLP 於 08-7-30 11:33 AM 發表
這星期會和小朋友去青青世界, 3D2N,睇完bk的留言後, 初步決定會去南山書城 和大飽口福, 另會去家樂褔買下milk, 唔知仲有冇其他食野的地方或值得去架呢?

原本見你地寫春滿園好好食, 想去, 但唔係好識係邊度?
我地 ...

水晶宮

5會, 係南山書城 drive car 約 10mins 車程 only

原文章由 cc0524 於 08-7-30 12:31 PM 發表
車費會唔會好貴呀??

水晶宮

東門去南山好遠下架, 3x 唔知你去邊間 bor, 不過多數係華強北個間啦, 個度塞起車上來, 真係兩條街既路可以搭3x元的士架!!

原文章由 cc0524 於 08-7-30 12:39 PM 發表
really??? 咁你覺得由東門去, 邊度遠 d ??

我試過由東門打的去春滿園要 rmb3x , 咁會唔會南山那邊仲近 d ?

水晶宮

if 你要係南山區去春滿園, 就一定係南頭個間啦~ 講南頭春滿園識架啦~ 我5知幾$$, 我地係 drive car經過的, around 10mins車程到, 我估 around $20 吧?!

原文章由 KLLP 於 08-7-30 12:41 PM 發表
多利是,

thanks!
如果我地係深圳灣去春滿園食飽飽再回青青世界, 係唔係都應該去南頭個間呀?

只係講去南頭春滿園, 的士司機知唔知架?
仲有你知唔知大約要幾多錢呢?

唔該晒^^
...

水晶宮

我未食過呢間bor, 不過經過過幾次, 好似sharon吃過話掂 wor

原文章由 cc0524 於 08-7-30 02:04 PM 發表
咁南頭間春滿園 d 野得唔得架??? 如果同華強比較呢??

水晶宮

agree...me 2

原文章由 雪文 於 08-7-30 04:35 PM 發表
唔使我坐公交車的話, 我陪你去

水晶宮

tangtang 好小上來 wor, 你 call 佢好 D wor

原文章由 雪文 於 08-7-31 10:24 AM 發表
寻人 : Tang Tang 我揾你呀!!!!!

水晶宮

bobo

我好有興趣, 個日式放題 1房包兩位, 咁加大人/kid 又 how much 呢?? 早餐加人又 how much 呢??

原文章由 bobo 於 08-7-31 12:39 PM 發表

JJA, YUENFONG, PACKAGE RMB 918, 包早 BUFFET 2位, 晚 BUFFET (西OR日) 2位, 演藝館門券2位(可揀足底按摩45MIN), 豪華客房一晚, WELCOME FRUIT, FREE USE SWIMMING POOL, GYM, STEAM FACILITIES, FREE FISHING ...

水晶宮

bobo

從內裡入手啦, 飲多d涼茶, or 吃dx茲膏啦, 都 work 架~

原文章由 bobo 於 08-7-31 05:14 PM 發表

咁就死得啦, 我生正係條脷則最入果 d 位, 點印乾呀, 一申條脷出來都流口水啦

水晶宮

嘩..咁加幅真係好西利bor...

雪文

我唸開左學會平d...今年暑假, 真係乜都貴

原文章由 bobo 於 08-8-1 10:23 AM 發表

哈哈, 你唔怕穿頭咪跳囉, 成層樓咁高架, 你話可唔可以丫
我約略講解下 d 房比你聽啦, 池畔親水就係 yuenfong 果隻, 係地下o既有露台可以直接落雨, 高級親水就係池畔上一層, 就咁跳落水就預左穿頭 ...

水晶宮

bobo

你咁直既?? 不過...我 agree bor

原文章由 bobo 於 08-8-1 01:29 PM 發表

我仔基本上每日我都會要佢練琴半個鐘, 就算佢幾唔願意, 我都要佢練, 因為學琴唔練係無用o既, 如果只係想彈下歌仔, 咁唔用搵老師教啦, 晒錢架遮, so 學得就要練, 唔練就會停滯不前, 不過睇怕除左果 d 神童外都無邊 ...

水晶宮

新區定舊區呀?? if 新區, 就叫做平啦

原文章由 雪文 於 08-8-1 04:29 PM 發表
yuenfong : 今日問咗祈褔的價.

三房有三張床 RMB350.-
三房套房有四張床 RMB450.-

OK唔OK呀, 咁的price ?

水晶宮

yes yes, 要久5久轉下 look 先得

原文章由 cc0524 於 08-8-2 09:50 AM 發表
多多, 換左張大頭相呀??

水晶宮

O...正面不能在此出街架, 呢度耳目眾多麻

原文章由 cc0524 於 08-8-2 11:02 AM 發表
幾時整個正面黎睇下!!

水晶宮

no, 真人不露相, 露相非真人麻...你有無比我個書包擲親呀??

原文章由 cc0524 於 08-8-2 11:24 AM 發表
莫非你...........犯左事???

首頁
12345...8

尾頁

跳至