跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 anaBB 於 07-9-11 15:32 發表
星期日去動植物公園

而珀麗灣.................鬼叫我地d新界西唔夠d九龍東/新界東active, 又冇人做攪手...............ops:" />

你咪攪手囉, 上次青衣飲茶唔係你攪嘅咩 :lol

[ 本文章最後由 swisslady 於 07-9-11 15:57 編輯 ]

大宅

ust. . . 無book車真係好遠呀

大宅

原文章由 anaBB 於 07-9-11 16:07 發表
我唔係攪手, 臨尾我幫手book枱姐.
或者11月先去珀麗灣啦, 其實我唔介意攪, 不過要問下恐龍爸先, 你知恐龍發火唔係人咁笨
蛋媽,
10月要去bbq同登高, 唔可以去ust啦. 11月一齊去珀麗灣啦
...

恐龍爸咁好人又handsome, 一定無問題嘅 :loveliness:

大宅

原文章由 MMLCY 於 07-9-11 16:21 發表
你同瑞爸係瑞瑞面前kiss多d可能work呢!

話時話, 我之前不停教多寶錫我都失敗, 但琴晚佢忽然連續錫咗我五下 :loveliness: 我馬上叫老公過來睇, 咁老公就哄埋佢叫多寶錫佢啦, 點知多寶一手推開老公, 再哄埋去仲插眼添呀 攪到老公好失望

大宅

原文章由 蛋蛋媽 於 07-9-11 16:04 發表
你報左先啦, 到時會睇人數搞book車...好唔好? 去啦去啦, 我想見吓多寶呀!

蛋蛋媽, 我都係唔去喇, 一來遠, 二來本身都join咗BBQ & 登高, 三來多寶10月生日, 都好多節目, 一日要同娘家去海洋公園, 一日要同99家去山頂, 一日一家三口自己去慶祝, 行程真係好緊密呀

你會去BBQ & 登高嗎? 到時都見到啦 :D

大宅

原文章由 littlecar 於 07-9-11 16:46 發表
登高係咩活動

10月19日重陽節去南丫島登高呀嘛, 你唔知道嗎 咁你去唔去呀 :loveliness:

大宅

原文章由 bobohappylove 於 07-9-11 16:47 發表
多寶咁搞笑, 實冧死媽咪la.......

係呀, 當時覺得好冧同埋好不可思議

大宅

原文章由 littlecar 於 07-9-11 17:27 發表
莫非...你就係老板娘....

係喎, 老闆裝修都跟佢的意見, 可能真係老闆娘來的喎

大宅

我都收工喇, bye bye

大宅

Hello 我歸隊喇

大宅

你地個個去過一次打邊爐就識到咁多新朋友, 仲1pair pair配對哂, 好妒忌啊 :-(

大宅

原文章由 vf2006 於 07-9-12 14:59 發表
多寶媽,

終於見你出現喇, 我想問你多寶依家係咪都係飲緊森永大仔, 佢由細仔轉食大仔有無咩問題, ng ng正唔正常, 卓晞都係食開森永細仔, 差唔多要轉大仔喇, 但又唔知森永大仔同唔同細仔, 驚order左8罐之後又唔啱食 ...

vf, 我都係仲食緊森永細仔呀 (好似仲有兩罐), 老公巳經買定2罐大仔係屋企, 好似$15X一罐, 雖然散買貴d, 但都好過唔啱食

你都散買住1罐試下先啦, 啱食的話我地一齊夾份買8罐丫

大宅

原文章由 MMLCY 於 07-9-12 15:10 發表
re-on好似145/can咋喎!

我老公好懶架, 散買一兩罐佢求其買,
訂8罐我地就係東瀛遊訂, 細仔8罐$1360 (@$170) 大仔8罐$1080 (@$135)

大宅

原文章由 vf2006 於 07-9-12 15:25 發表

仲平過b&m ($1088, @$136, 不過會有包80片濕紙巾送), 有無得送貨架

我生之前做過research, 東瀛遊買森永係最平架 買8罐就有得送貨, 但無其他嘢送 :lol

[email=http://www.egljmart.com/egljmart ... ctList.jsp?cat_id=3]http://www.egljmart.com/egljmart/trad_chinese/jsp/CategoryProductList.jsp?cat_id=3[/email]

大宅

原文章由 vf2006 於 07-9-12 15:26 發表
不過森永依家轉左新裝, 得900g, 變相加左價 :tongue:

vf 你咁醒嘅, 我又無留意容量喎

大宅

你地仲會唔會參加9月之星呀? 我諗無禮物都無所謂啦 :loveliness:

大宅

原文章由 Creamy_mami 於 07-9-12 15:39 發表
你响邊度訂奶粉 我响re-on訂, 如果你訂同一個牌子嘅奶粉...只要訂夠8罐, 一樣會幫你計到最平, 但係一定要係同一個牌子

我啱啱先訂左4罐大仔+4罐細仔

...

creamy, 可以mix埋又幾好喎, 可惜依家只係需要訂大仔, 我諗我都係係番東瀛遊訂 :)

大宅

原文章由 bobohappylove 於 07-9-12 16:35 發表
好似唔錯噃, 仿真度高喎, 又如置身於大人馬桶一樣呀 係網上訂, 定係在dept store都有得買呀???

我見過西武有得買, 好似要二百幾三百蚊

大宅

原文章由 Lulu皇后 於 07-9-12 16:37 發表
http://baby.popart.hk/blog/upload/lulutsang2000/200706111158255658.jpg
掀開個seat位就係個屎塔啦

嘩, 好靚喎 :-P

我仲未開始用potty, 不過我99好早就有"豆"多寶大大:-P

大宅

原文章由 MMLCY 於 07-9-12 17:06 發表
我諗住佢有幾個step, 可以做埋腳踏, 又可以放係大人廁抵d咋...我買左99一定又嘈我隻佬!

我都覺得好似好正咁 :D

不過我聽過話教小朋友去厠所最好夏天開始, 因為冬天怕凍親bb, 同埋太凍佢會唔肯

首頁

尾頁

跳至