2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有呀, 剛剛俾咗按金... 但我老公話醫院啲姑娘好寸囉... 又話個位冇咗... 再追問清楚, 就話有留位!

複式洋房

Week 10, how about u?

複式洋房

其實醫生信寫住三月中前交都冇問題, 但我自己去唔到, 要老公代辦, 咁剛放完假, 可以抽到時間去交按金, 所以放完假就交了按金, 唔使心掛掛囉!

複式洋房

引用:我睇張國良 +

原帖由 mami2011 於 12-02-02 發表
我睇張國良
係唔係嘉賓嗰個張國良醫生呀!我以前睇過,我都有朋友睇佢,幾好架,但話依家唔收新症啦!嘉賓仲有個吳醫生都好好,我家姐就睇佢,但新症都要排到今年11月吖!所以我睇咗另一個藍醫生係中環,都係靠朋友,左問問,右問問,先至約到!

咁你預產期係幾時呀!我係8月29日。

複式洋房

回覆:bbtam 的帖子

我睇緊個醫生收兩萬醫生費,開刀順產一樣咁多錢,但如果開刀,要再收額外嘅麻醉師費囉,約六千。佢話香港媽媽入法國通常都唔join package架,因為package包嘅嘢,唔係個個醫生都會用,但法國鐵定會係四月加價,普通房,依家醫院費約兩萬幾,兒科費用係必須嘅,二至三萬,再加自己嘅醫生費,埋單約七萬左右啦!我已經俾咗按金,但未有叫我揀房喎,揀房係唔係遲啲先要決定架!

你哋大部份都開刀,但我希望可以順產呀!

複式洋房

回覆:Katefong914 的帖子

真係唔知

複式洋房

引用:真係唔知

原帖由 cyndiyysin 於 12-02-03 發表
真係唔知
我寫咗一斷字,點解冇咗!!!

真係唔知轉唔轉得,但如果想轉,不如快啲check check你想轉嗰個醫生,睇睇安唔安排到,再遲唔知留唔留到位!

複式洋房

係吖係吖,我想順產,又想喂人奶,所以順產對亞媽同亞B都好啲!預祝大家順產成功!

複式洋房

回覆:有無book左九龍法國嘅八月媽媽

揀順產,除咗對自己復元會好啲,另外,如果怕痛,更應該揀順產,因為開刀,傷口可以痛足兩個月呀!

複式洋房

回覆:有無book左九龍法國嘅八月媽媽

我已經係法國落咗訂,但又想係政府登記,應該要點做呀?

複式洋房

回覆:sonycattoro 的帖子

唔該哂!

首頁

尾頁

跳至