懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

浸會喂bb時間好似係8:00AM, 12:00PM, 4:00PM, 8:00PM
每日4次, 但呢個係喂人奶的時間表!
如果你晚上7.00開刀,正常第二日晚上7:00PM就可以落床, 因為通常係24小時就要落床架了, 到時你要自己去小便, 記住慢慢行, 唔好行咁快, 小心頭暈, 因為點都有少少暈的, 到時最好叫你老公OR家人扶下你啦...
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

公爵府

好媽媽勳章

全麻都係生完半小時之內就醒翻, 24 小時後落得床就可以喂人奶, D痳醉葯唔會持續24小時咁耐架!
祝你母子平安, 生個肥肥白白的健康小寶寶!

公爵府

好媽媽勳章

唔使唔該!好多謝你的祝福呀!

公爵府

好媽媽勳章

如果你係浸會 join o左佢 package, 咁走佬袋要預備的東西就簡單得多了!應該要帶的東西如下:

1, 產婦衛生巾2-3包
2, 牙膏、牙刷、杯子、梳、大細毛巾、拖鞋
3, 保暖外套及襪子
4, 餵奶 胸圍(如果打算喂人奶的話)
5, 盒裝紙巾、保暖杯一個
6, 沐浴露、洗頭水(如果你要沖涼洗頭的話, 否則可免)
7, 出院衫一套
8, 出院時bb用的包被( 嬰兒袍 、內衣唔使帶, 醫院會送埋俾你bb的, 因為你個bb當時仲著緊嘛, 佢哋唔會除下來的, 除非你自己要換翻自己帶的啦)

至於網褲、床墊、尿片、口罩、沖洗瓶、廚用吸水紙..全部都唔使帶, 因為你 join 佢 個package的話醫院會提供俾你!
希望幫倒你哋啦!

[ 本文章最後由 mimi88 於 08-4-25 21:29 編輯 ]

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 mcmk01 於 08-4-25 23:46 發表

但我個醫生話唔駛join package,開刀4日3夜就得,預埋單3萬五左右,咁我個走佬袋要加多一點野嗎.基本上你提供的資料我已執拾好,唔知駛唔駛加尿片或其他呢 ...

唔需要帶尿片, 因為佢哋有提供, 出院時又好似俾多一、兩條你在回家的路上有需要時用.

首頁

尾頁

跳至