跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

之前個Post搵唔到,惟有開多個啦!!!!我地個B今日7個月啦 ..真係好快呀..時間如果可以停留,我想阿仔可以慢慢大,因為這段時間睇住阿仔成長,覺得好奇妙,由一個只是懂得喊,直至現在每一日都會比一些驚喜你,我覺得好滿足;剛剛生完我好驚一個人對住阿仔,可能驚自己照顧唔到他,直至現在,有時同老公出左街,我會想阿仔一個係屋企會好悶,好唔捨得阿仔..這個人生歷程,真係好好享受..大家努力呀,我地要做一個有愛心,有耐性,有責任的父母呀....:loveliness:

大宅

babyQstudio 影相時間 (睇吓會唔會有機會見到面)

waterloo 13/10 10:00 am
celia_ip 13/10 2:30 pm
十仔 20/10 11:00am

大宅

原文章由 kitty1207 於 07-9-11 14:47 發表

我都係後補呀,但第32個,實無我份la。:cry:
十仔:
你仔仔張相真係好正經呀。

因為這張相係証件相黎架...特登去影架.....不知幾辛苦才影到呀....

大宅

原文章由 GA-Katie 於 07-9-11 17:30 發表
想請問 babyQstudio 同 studio123 係分別兩間公司
babyQstudio 咩野收費
平平地影多間都好bor:)
唔知dady肯唔肯再去多間呢:(

BabyQstudio 係報名參加比賽架....所以冇架啦...
Katie : 我想問你去廸廸尼, 怎樣處理奶瓶呀...
唔通要帶個Steam機去呀??

大宅

原文章由 kittykid 於 07-9-12 00:30 發表
GA-KATIE,

係呀, 仔仔有D LOOK都好似女仔呀, 嘻...

十仔,

你去DISNEYLAND呀? 好開心喎, 上次我未生BB之前, 去左DISNEY HOTEL住, 真係好正, 有FREE PARKING, 露台又大, 張床又係QUEEN SIZE, 影出來既相, 好有歐 ...

我星期日入去廸廸尼啦....我想試下短途旅行....如果可以..想下年2月去日本慶祝阿仔生日呀...一齊去呀

大宅

原文章由 waterloo 於 07-9-12 09:39 發表
我前日放假, 考慮左好耐去 disney 好定去 ocean park 好, 0念住 ocean park 有得睇熊貓, 魚呀, 海獅, 好似多野睇 d 就揀 ocean park, 但 ocean park 真係好大, 我同老公拎住 bb d 野, 又要抱佢, 又要推車, 真係倦到 ...

我同老公去旅行唔鐘意跟團架...自己去可以自己安排Schedule...一齊去呀....一齊慶祝生日呀.....大家又可以有個照應呀嗎....好呀...你地考慮下呀....

大宅

原文章由 kittykid 於 07-9-12 12:43 發表
十仔,

YEAH YEAH...去DISNEYLAND玩, 我都想JOIN呀, 但係呢個星期日, 我同老公都分別接到兩個"紅色炸彈", 如果唔係, 我實黏住你地去 :D

去日本, 我已經PLAN左啦, 但係唔知可唔可以實行到, 因為我地仲有勁多ASIA MI ...

其實我計劃想完了新年才去日本約2月中, 因為又唔駛咁貴同唔會咁多人呀...東京及北海道都得架...會唔會好凍呢

大宅

原文章由 kittykid 於 07-9-12 13:57 發表
YEAH, YEAH 真係未出發, 先興奮

十仔, GA-KATIE,

去短線, 住下RESORT都好喎, 又唔使怕天氣凍要帶好多衫...AIYA, 我真係花心, 呢度又想去, 個度又想去, 冇計啦...之前大肚又唔去得, 依家仔仔仲細又未去得...D心 ...

好呀...我已經交左文件申請特區護照及身份證..打算19號去取回鄉証...係我地未決定去邊時...不如大家申請左證件先啦....

大宅

其實真係要試下短途架...如果我地一齊去, 起碼真係有照應..如果要坐飛機..去之前就要睇醫生取定一些藥(不時之需)...海南島真係幾好喎.....快D申請証件啦...話做就做...好開心呀....

我同阿仔影証件相都係快圖美架...但起碼要2個人去先得喎...

大宅

原文章由 kitty1207 於 07-9-12 23:31 發表
我同老公都想出年過年去旅行呀,都有唸過去海南島呀,但我仔仔申請護照要成2千幾蚊呀,好貴呀:cry: ,你地申請幾多$$呀?

咁貴....特區護照....185囉...身份證免費..

大宅

原文章由 keekee8520 於 07-9-14 01:47 發表
十仔:
係邊度幫BB申請証件呀?
我唔知道

特區護照+身份證可以上網Download Form, 填左之後寄去就得架啦...當然要相+支票啦.....

回鄉証我未取...應該要親自去中旅社...

大宅

原文章由 waterloo 於 07-9-14 11:35 發表
十仔,

係咪就算有特區護照, bb 要返大陸都一定要拎回鄉證 ? 只係唔使拎回港證 ? 咁身份證又要黎做咩 ? 太多了, 好複雜呢.

我地大人返大陸, 只要身份證同回鄉證 , bb 係咪都一樣呢 ?

咁我地去澳門只用身份證, 咁 ...

如果返大陸, 好似回鄉+回港證都要架...

大宅

攪完922...現在得閒少少...
上回講到去旅行..又申請證件...不如係香港住酒店試驗一下呀...
你地有冇興趣呀...

922我冇時間同你地影相..我隻仔又掛住瞓...好彩到最後都影左幾張咋...大會2個義工攝影, 還未比碟我呀...好心急呀...

[ 本文章最後由 十仔 於 07-9-23 22:49 編輯 ]

大宅

我地不如食自助餐呀...

大宅

我好少時間同你地影相呀....同年同月同日出世, 係好得意架...其實今次應該係28最多BB架....

好...又等我睇下邊到食自助餐有多D位先...

大宅

原文章由 GA-Katie 於 07-9-24 15:23 發表
hello kittykid,
aiya...又開始緊張添! 每次一有bb既活動就自自然然好緊張.:loveliness:
好呀! 記得提吓我要帶d咩野去.
同埋要特別留意既地方.
thank you.

十仔十仔,
我唸唔一定dinner buffet.
或者我地 weekend ...

LUNCH BUFFET好呀

大宅

原文章由 車仔麵 於 07-9-24 19:35 發表
好呀!!! 我地又出黎再玩過吖!!! lunch / dinner buffet 都無問題, 又或者你地黎我住個屋苑嘅club house bbq???? 我可以去book晒2個bbq爐, 咁成個燒烤場就會係我地ga la , 睇下你地鍾意邊樣?

剛剛我個 ...

你屋企會所...好喎....貴唔貴呀...係咪要自己買食物架... 你問下呀...好開心呀 922我冇時間同你地影相; 你個女永遠都好乖好高貴;Katie個女成日眼仔碌碌;Irenebbb成個老細咁;Waterloo個仔好書生; Kitty1207 勁靚仔; Celia_Ip阿一芯好大隻眼仔;Keekee8520 阿女好多頭髮同好似大家姐; kittykid個仔同我個仔一様大少咁.....原來車厘個女又係易發..總之那天就唔夠時間啦....

你個女識企啦...好勁呀...

[ 本文章最後由 十仔 於 07-9-25 00:04 編輯 ]

大宅

原文章由 xo_cat 於 07-9-25 01:47 發表
唔好唔記得我丫,我都係易發bb媽咪,不過我都幾難join到你地d聚會,睇下有冇機會等我試下攞假,我都有同幾個易發bb影相架

我同你相認唔到呀....睇完D相原來我隻仔有同你女女影相架....

大宅

原文章由 waterloo 於 07-9-25 00:10 發表
BBQ 都好呀, 都係一樣, d 老公負責燒野食, 我地負責食同傾計, 呵呵呵. 車仔面住邊區 ga ?

車仔麵都係紅磡友黎架...

大宅

原文章由 車仔麵 於 07-9-25 10:35 發表
無錯. 我係紅磡友黎架 :lol: 會所只提供爐 (用gas嗰隻), 食物、食具等都要自己帶, 但樓下商場有間細百佳, 所以紙杯、紙碟、soft drinks 都可以到時先買... 至于收費呢 ---> 如下:

第一節: 11:00 - 14:00
第二節: ...

如果10月份其中一個星期日下午...你估你地得唔得呢...不過我知好難Booking架......
10月14, 10月21....你地有冇意見呀...

首頁
12345...14

尾頁

跳至