婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我地會星期六同99食, 正日同我屋企人食

不過都係暫定, 因為99係個冇交帶又成日五時花六時變既人

但如果佢玩野正日食, 我係會照返外家的, 佢寶貝仔鐘意咪返佢到食咯

你地又拆掂未呀?

複式洋房

tantanmama, 今次真係你弟婦唔岩啦, 做節約食飯最煩架啦, 如果真係有事唔來得就話姐, 點可以自己仲應其他人約, 掉轉要長輩同其他人就自己一個
你細佬有冇話下佢? 呢啲野你地又唔方便出聲, 但如果佢唔知問題所在, 都會影響佢同你媽咪關係

ren, 你講得岩呀, 啲男人唔知做乜鬼成日都唔識打電話同佢媽溝通架, 不過好彩你老公都知衰
我老公又係咁架, 次次都要三催四請佢先會問佢媽幾時食飯, 邊日做節
而偏偏我99又幾十歲都仲成日玩野, 可以約左你個日食飯跟住玩失踪, 電話都冇個, 打俾又唔聽個種
不過做節就唔會失踪, 因為約晒啲仔女同返佢屋企, 但會失驚無神當日打電話來話改期咯!
所以如果我99改期我係唔會就佢的, 因為真係冇可能成世就一個咁冇交帶既人

複式洋房

原帖由 月師奶 於 10-12-15 22:59 發表
搞掂啦! 本來撞左同我媽咪個邊同一日(星期六), 老公同99講改星期日食唔得咩? 99話細仔話星期一要返工, 呸! 好似得佢一個星期一要返工咁, 巴屎閉! 跟住老公話想齊人食星期日, 早d食咪得囉, d人唔好成日咁遲先來咪可以 ...

俾個 你老公

複式洋房

原帖由 hinhofion 於 10-12-16 06:40 發表
以後都唔洗同99做節 ,因為講好左,有姑仔就冇我 ,最多飲荼就算

你而家同99關係如何呀?有冇見返多啲?

複式洋房

原帖由 hinhofion 於 10-12-16 10:07 發表

個零月飲一次荼,關係好表面,係個種叫完人,坐埋一邊,問我野就簡單答佢,我一定會保持距離,怕左佢

咁都好, 可以保護自己, 又唔駛你老公難做
最緊要同老公同仔女好

複式洋房

原帖由 fattymama 於 10-12-18 09:06 發表
我都唔洗拆,因為老公終於開火剷佢嗰2個不知所謂嘅大佬同嗰個攪屎棍老姑婆家姐,反咗面,唔洗食.
老公話以後最多團年至食一次飯,無必要唔好見喎 .
所以我今個聖節真係好開心呀! ...

做咩事開火? 不過可能你6299會做和事佬

複式洋房

原帖由 fattymama 於 10-12-20 19:13 發表

如果我老公揀佢地唔揀我嘅,我都唔會多講一句,自已養大個囡囉.對我黎講冇話邊個冇咗邊個唔得嘅.
不過,個天對我好好(所以我都好感恩架),老公明白佢d屋企人麻煩(由其係嗰個老姑婆家姐),而我外家就好尊重佢,佢自己都識 ...

講得岩

首頁

尾頁

跳至