自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

carly.c 發表於 19-7-11 11:39
家庭群組係我媽兄弟姊妹同佢地家庭,平時噓寒問暖,曬孫曬仔女。佢兄弟曬孫相,大家個個祝福,讚。但我媽曬 ...
樓主呀! u are not alone ! 有些人母, 只講自己想講既野, 根本不是事實.

我試過幾次, 為呢D野 左好耐 . 老豆, 老母無得揀, 係我前幾世作蒘太深, 今世來還比父母的.

你要服氣, 因為根本無得揀唔服.... 咁樣你會開心好多.

父母債, 係要還一生一世的

男爵府

ANNAFRIEND 發表於 19-7-11 13:02
親戚我話之佢地啦,唔讚咪唔讚羅,no big deal.
但你細老先最大問題,29歲人乘機話陪阿媽唔做野?你阿媽竟仲 ...
我讚成...為何細路唔做野要家姐出埋佢果份. 你可以唔比, 除非你環境好好, 無問題

男爵府

樓主呀, 盡快CUT 雙份家用啦 ! 可以好COOL 同佢地講, 你自己有家庭, 只有能力比一份家用, 唔好同佢地解釋點解. 只重申, 你自己有家庭, 只有能力比一份家用!

我分享小小啦, 我媽對佢個囝最好 ! 但個囝不孝, 一毛錢都無比過我媽, 我媽入醫院都無探過佢, 但我媽話將來佢走左, 要將佢份保護分3份. 同埋將來要照顧佢個囝! 佢個囝自小家暴屋企所有人, 仲要我照顧佢? 同埋份保險係我同家姐供左廿幾年, 成萬幾蚊一年, 點解我要分比佢個囝.

我媽一樣覺得佢D 女係全天下最差的女兒, 女兒做咩都係錯.......

首頁

尾頁

跳至