自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

一定會有.. 大家都心中有數, 同埋邊個未試過射波呀..但唔好太過份就算
我同事10次著左8次, 放完 Annual 一定會接住放sick leave (有時連續二日sick leave tim)... 咁又點.. 有醫生紙.. 只可憐我part 佢做野... 佢唔返d野要我做埋

子爵府

大眼的Dog 發表於 17-6-2 12:29
其實公司有冇有薪病假? 如果肙工福利有的話,佢(同埋你)都係有病就合情合理合法放架啦。 否則員工福利要 ...
公司係有有薪病假... 我也沒有話佢唔啱, 更沒有話佢請病假有問題... 有病請假當然正常, 只係想講每次放完大假都接住放病假, 有冇咁啱?

子爵府

Charlotte_mom 發表於 17-6-2 11:12
佢請病假要其他同事back up,點會唔影響到人
岩岩數過,同事由一月到而家,sick leave 8 日:temp ...
同我情況一樣.... 如佢請左假唔影響到人我唔會理佢放幾多日... 我同事都7日啦... 有4日係連住二次ANNUAL LEAVE 後放TIM, 每次2日~~

子爵府

honeyjerry 發表於 17-6-2 18:17
可能cher得太盡呢?唔通真係要人放假先黎病先可以咩?佢如果唔係個個星期都請咪咪鬼理佢。
...
咁我又冇話要人放假先可以病, 佢平常一日半日d 病假都唔理佢啦。如果唔係佢冇返要我做埋佢d 野, 我理佢係唔係日日都都病假呀!

子爵府

tansyneko 發表於 17-6-2 18:23
有!
有d仲大大聲因為參加仔女學校活動,佢話唔想用自己大假,自己大假要去旅行!
明明當日佢有event要搞架 ...
講得啱..

首頁

尾頁

跳至