自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

以前,泰國政府落晒命令,係唔可以攪遊客,否則重罰。但似乎呢個疫情後.....泰國變得好似其他東南亞國家咁

水晶宮

jarjane 發表於 23-10-6 23:58
黑警截停車收錢係真嘅!疫情前我親眼見過,以前通常只係屈啲司機300,500匹就收手,如果而家搞埋遊客,我都驚 ...

唔去啦,命仔要緊。我覺得泰國唔同左。

水晶宮

20162016 發表於 23-10-7 13:34
見怪不怪?!咁真係投訴無門,最驚係的咗你哋去KK

我上YT睇,佢地賓仔国都開始有kk園果類野。所以冇咩必要真係唔好去東南亞。自從疫情後,多国經濟都唔多好,以前話靠旅遊業,餓左幾年為左錢呢d東南亞國家咩野都做得出。

水晶宮

20162016 發表於 23-10-7 14:25
聽到都驚!

同埋以前大6出名賣器官,賣細路,自從周街天眼後已經好少聽到呢d新聞。跟手開始到東南亞咩kk園,賣器官。時間真係岩岩好。雲南都唔好去,佢過東亞快過泰國果條河(一步之隔). YT個大6 KOL有講,有班大6大學生去雲南行山,有個女仔見唔對路開始唔係大6境,轉頭急跑逃走。其他同學自此冇再返過黎。

水晶宮

平平常常 發表於 23-10-7 20:30
東南亞好多國家經濟差左,所以治安也變壞。之前泰國開始大麻合法化,就已經知道佢地經濟好唔掂。此門一開 ...

嘩,呢單真係唔知喎,咁驚,連老外都敢攪

水晶宮

angiehouse 發表於 23-10-7 20:42
好恐怖,我後生時中意周圍去,感覺而家邊度都吾安全,歐洲又多恐襲,美國又多道友,東南亞又有kk樂園,而 ...

我後生時周遊列國咁自己一個出差。諗返起10幾廿年冇事真係執返身彩。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊