婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

深深明白樓主o既感受,我99都係咁,星期一至五趷上o黎仲唔夠,星期六日放假仲要走o黎睇雜誌報紙,真係當我屋企係圖書館!!!

佢連中藥都要o係我屋企煲,跟住o係度飲埋,扮Q晒o野大嗌"好苦呀好苦呀"!不過連c6都唔問佢做乜,正一白痴婆!!!

大宅

嘩我o地呢兩件極品99簡直係孖生姊妹呀!佢又係走上o黎睇報紙雜誌,再唔係攤o係梳化度訓覺!!!

我仲傪過你,星期一至日都要對住佢呀!一至五扮晒o野走o黎幫手湊細路兼煮飯,但其實我屋企有工人,佢又成日投訴話個工人乜都唔識做喎,即係話冇咗佢我o地全家就餓死喇,仲唔快d o黎叩謝皇恩啦!痴Q線!!!

c6開頭唔覺得有問題,因為係佢阿媽丫o麻,但呢排都睇得出佢唔耐煩,但佢唔識點開聲同佢講,如果叫佢唔好o黎,隻99咪又扮可憐o羅!!!其實我姑仔(即係佢個女)未結婚都自己搬開住,唔同佢住,之前住附近,但最近搬遠咗,放假都唔返o黎搵佢,佢咪唯有死where住我o地唔放o羅!!!

原帖由 asyura 於 10-10-18 11:53 發表

圖書館!!! 形容得好呀!!! 我99走上來睇報紙雜志架!!!! 再唔係攤沙發睇電視訓覺.........

佢又係成日來到就同老公話呢到痛個到痛, 又呢到病個到病.......

不過你仲慘......咁你咪一至日都要對住佢咯? 仲要煲中藥. ...

大宅

係呀因為佢間屋好似狗竇咁!佢成日咁得閒死o黎我屋企坐,都唔執吓佢自己間屋,姑仔頂佢唔順,兩年前已經搬咗出o黎,不過都係住附近,平時都會返吓o黎食飯,不過最近話業主賣樓,佢寧願搵過間屋再搬遠d,都唔返去同99住,你話我99份人係幾咁好呢?

同asyura個99一樣,連佢姑9都唔想俾細路佢湊,自己個女都頂個阿媽唔順,更可況我o地呢d"外人"呢?

原帖由 jesuslovesyou 於 10-10-18 12:26 發表
妳姑仔 自己住 都唔肯住近佢...

睇黎妳99 真係唔太得人心 (coz我覺得,囡多數痴阿媽......)

大宅

50幾歲人好後生啫,都咁唔通氣?我o個件70幾歲,都話望佢快d...

仲有呀如果你有咗bb,唔係嚇你,你真係唔駛驚唔驚,
99 o係大廳喇!!!

原帖由 asyura 於 10-10-18 16:28 發表
好似56? 總之未夠60.....
同佢係講唔到道理架, 一係好似62大伯咁一唔岩心意就鬧佢, 咁佢就會收聲
大姑9都好聲好氣勸過佢好多次, 佢唔會聽架, 要搞到姑9發火同佢嗌架, 佢先會收聲唔理 (當然背後就數姑9啦)
佢同我媽差 ...

首頁

尾頁

跳至