跳至

首頁

尾頁

別墅

我囝囝都係上午班,乜老師咁快可以話你知邊班喇?

原帖由 purple2010 於 10-6-22 14:58 發表
me too...my daughter also study in am class this year...Last time, teacher told me she will be study in K1A.

別墅

我個囝都係上幼B班,可以做同學仔 ,我諗唔會咁分,我囝囝都屬於大囝,我古每班都有大細仔女嘅!

原帖由 sachu 於 10-7-22 17:19 發表
我個仔就讀上幼B班, 其實編班方面唔知係未分大仔A班, 細仔B班呢? 上次返學校玩時見倒有啲小朋友真係好大個.

別墅

hello,

又多一個同學喇!我個囝唔係好高大咋!

原帖由 ivylai530 於 10-7-25 09:55 發表
HELLO !!! 我女女上幼B呀!! 應該無分, 我女女係大B, 又好高大, 成個4,5歲咁

別墅

我就覺得胡老師有D問題,我個囝有兩次同佢講話急要去廁所小便,佢兩次都叫佢等多一陣先去,結果佢忍唔住就瀨咗!!係兩次,實在太過份!如果再有第三次我一定鬧佢,仲要會同校長講.

別墅

我都覺得佢好细聲!!

原帖由 lilian_22 於 10-9-8 23:22 發表
多數都是上幼B班家長嗎?我覺得B班胡先生講嘢好細聲,有時好難聽得明,不知是不是因為我是大陸媽咪,其他家長會不會覺得呢?不知小朋友能不能聽得明。 ...

別墅

絕對認同

原帖由 sachu 於 10-8-14 17:16 發表

我最希望改過套男裝校服, 有咩理由叫小朋友揪起褲腳邊去廁所, 學校阿姐話乾淨啲, 我就唔覺得囉, 基本上每個學生嘅校服都會買大一個size, 褲腳就一定長, 唔會剛剛好, 試問一個咁細嘅小朋友有咩可能可以死"那"高一邊 ...

別墅

係呀?我個囝推o左您個囡落地呀?唔好意思! 不過我個囝唔係有心嘅!您唔好怪佢啦!小朋友難免會有D碰撞!我都覺得借書有D問題,咁嘅安排點去借呀??

你之前好似唔係呢個用戶名架?唔係"pekkle1120"咩?點解轉o左o既?

原帖由 purple2010 於 10-10-8 09:35 發表
咁又過份d喎...佢之前開學時又話如果小朋友急會叫嬸嬸帶佢去o既...而家3個先生都唔帶佢去...有冇攪錯...

6號我番學校借書, 同胡先生傾左一陣...
我個囡同我講話調左位....而你仔仔"祺聰"調左去星星枱...因為星期一 ...

別墅

我以為您係全職媽媽添?咁您六號係特登請假去借書呀?

原帖由 purple2010 於 10-10-9 22:21 發表
哦...小朋友一定有推撞...唔駛唔好意思....
係呀...轉左個account 名呀...
有同事都有睇呢個website...費事比人知番工時間上私人網頁...

別墅

我可能唔會,尤其係男仔,因為佢地套校服係吊帶褲,所以小便比較麻煩,加上K1係無課外活動參加,要K2先有,不過D校車司機同嬸嬸非常有禮貌同好好人.

原帖由 happymanman 於 10-10-11 15:43 發表

我個囡將會報下年度的k班, 我想問下如果再比大家選會唔會再比小朋友讀易桂芳呀,

別墅

咩talk呀??

原帖由 purple2010 於 10-10-11 14:16 發表
今日胡先生打比我, 同我傾左好耐...唔知做乜呢?
唔知係咪有人投訴佢呢...我諗傾左超過十五分鐘...
仲o係度話我個囡好叻...好主動...

而且李主任又打黎比我, 問我有冇興趣參加個talk...
問左一次...之後同胡先生傾完 ...

別墅

聽您咁講以前o個間幾好woo,叫咩名呀??

原帖由 purple2010 於 10-10-12 08:56 發表
可能你之前報名o個陣冇睇到件校服...所以唔知咁麻煩...
而k1冇課外活動都好正常...我以前o個間都冇o家...
不過就有好多要比錢o既活動...好似逢星期六有得番學校學畫畫同跳舞...呢間就冇...

初初轉黎呢間學校, 我都 ...

別墅

係咩?我唔知個囝有喊添! 我下次問吓胡老師先!

原帖由 purple2010 於 10-10-13 07:36 發表
我pm左你...

尋晚我聽囡囡講, 話祺聰整濕左褲仔...同埋喊...
唔知係咪佢記左以前發生o既呢? 定真係尋日發生...

別墅

我都有D認同您嘅講法!

原帖由 purple2010 於 10-10-13 19:31 發表
我之前已經同學校反映過o家喇...班主任做唔到任何野...
其實我覺得呢個活動係希望小朋友睇多d書...
有幾多家長唔駛番工黎到借書呢? 作為一個教育機構, 係咪應該諒解我地呢班要番工o既家長/住得遠o既家長呢?
如果係星 ...

別墅

吓?您個女咁高大都比人打?我個囝咁細粒咪仲比人打得多!咁您個女有無話您知個同學名,您有無同老師投訴呀?

原帖由 purple2010 於 10-10-14 18:05 發表
咁我都相信我個囡好快適應到...
不過佢成日同我講之前坐佢旁邊o既同學仔成日打佢呀...
我叫左佢下次再打就講比胡先生知...希望真係有用啦...

不過可能呢間學校多小朋友, 我個囡呢個幾月已經整親3次...學生少o既學校 ...

首頁

尾頁

跳至