家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

citibank 今日一個月0.8
兩個月0.7

一之蘭太太    發表於 15-3-3 10:29
tanping  嘩,一日少過一日  發表於 12-3-2 23:42

別墅

citibank 話citibanking 同citigold 嘅客戶海外提款免手續費,但留意有個叫“交易費”,大概1.3%

而dbs話treasure banking 冇手續費,但同樣有交易費,0.8%

所以海外提款都係用滙豐恒生中銀渣打好

別墅

Citibank 不嬲好多蠱惑野。。。

別墅

Carmenmentse 發表於 12-3-7 20:24
有半年1.5算係咁,但佢有無存款保障呀?

有存款保障係正式的定期,唔係存款證

月     利率(10萬以上)    利率(50萬以上)
1     0.95          1.1
2     1.05          1.2
3     1.15          1.3
6     1.35          1.5
12    1.55          1.7

tanping    發表於 12-3-8 12:21

別墅

但其實大眾仲有另一個定期,10萬起
一年期,頭3個月0.65,之後3個月1.65厘,第6-9個月1.7,第9-12個月1.75,

重點:可以響第3,6,9個月提早攞錢唔罰款。

詳情 http://publicbank.com.hk/upload_ ... promotion_jan12.pdf

50萬起以上利率再多0.15厘

別墅

仲有,安信兄弟定期存款

https://www.primecredit.com/chi/pd7.php

存款期 HK$100,000-HK$499,999 HK$500,000 或以上
3個月 1.600% p.a. 1.725% p.a.

6個月 1.725% p.a. 1.850% p.a.

9個月 1.800% p.a. 1.925% p.a.

12個月 1.875% p.a. 2.000% p.a.

15個月 1.950% p.a. 2.075% p.a.

別墅

yan-323 發表於 12-3-9 00:00
回覆 Armen 的帖子

安信真係好高息呀, 有冇人去做過定期呢?

唔記得左提大家啊,安信定期冇存款保障。

別墅

你地講唔開得支票戶口係大眾定上商啊?

據我所知大眾個網上跨行轉帳係唔收費的,冇支票都唔係大問題,不過就要兩日到賬。

首頁

尾頁

跳至