自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

ada29 發表於 22-2-18 22:31
好似疫情開始時就有,但唔係全部,未疫情前係一條龍,其實好多人都唔明,真係連窗都唔比開,點播毒
...

但好似聽聞一條龍唔係間間廠做到,佢地大陸都要經過審批,要交俾相關部門去睇過,佢地係咪真係有資源做到一條龍唔俾司機落車呢,佢地好似都要攞到個碼先做得
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

ada29 發表於 22-2-18 22:45
係真係仲有好少數司機係一條龍,係要提早申報,要批核,指定左邊個就邊個司機,唔可以換司機,要報幾點上 ...

所以其實係咪國內都好難過到批核呢,所以都唔多人申請一條龍呢
唔係唔想申請,而係根本申請唔到呢

侯爵府

ada29 發表於 22-2-18 22:50
唔係啊,係好多地方唔比一條龍,所以先出左接駁司機,唔係話想申請就申請啊
...

咁咪係law,個廠都申請唔到,咁點做,咪無可奈何下要去接駁站law,咁呢個係國內唔批嘅問題,唔關香港事喎
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

kayen 發表於 22-2-18 23:14
大公司咪得,例如~富士康,順豐~

係,我聽聞都係大廠先得

首頁

尾頁

跳至