婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

貧窮媽媽 發表於 15-4-11 17:30
因為我都幾憎我99下,所以唔想俾佢掂我個仔

我都係憎佢憎到唔想俾佢掂我BB..我地仲要一齊住...

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

solam13214 發表於 15-4-12 00:12
我討厭99嘅程度同你有得揮,見到我c6個來電係「阿媽」,成個人就無名火起!我連佢掂我仔都唔想!好彩個仔仲 ...

我6299...連BB瞓左都想搞醒佢, 有次姑仔同99想同BB玩, 但係BB瞓左, 62竟然話想玩咪叫醒佢玩囉, 唔怕架.....
真係好黑人憎

子爵府

貧窮媽媽 發表於 15-4-13 02:17
所以我覺得我好小氣,但每次見到99或聽到佢把聲已經無名火起,真係做唔出要和顏悅色對佢

...
好明白你感受, 好憎一個人既時候, 佢做咩講咩都係覺得唔順眼黑人憎既,
外人見到覺得無事係我地小氣, 覺得係我地有問題 (咁我認係我對佢係有嚴重偏見既),
憎佢就緊架啦, 呢個係日積月累改變唔到既事實,
朋友叫我可以試下學下放底,
唔好將佢擺係心上, 把佢視為一個無關痛癢既無聊人外人, 咁樣自己或者無咁辛苦

子爵府

貧窮媽媽 發表於 15-4-13 12:03
以前我同6299住,c6起身返工我就抱b返娘家,c6收工先返去,同c6喺街食完飯先返去,一返到去就直跑入房等629 ...

我未生BB既時都係咁, 但係生左之後, 理智上又覺得自己如果成日收埋BB唔俾佢掂好小氣, 始終我要同佢地住同埋係佢地個孫, 唔想做到自己咁衰咁, 當然心裡成日想咁做啦.
我99會自己開我門, 同埋佢有咩唔鐘意會直接開聲鬧, 仲要講得好難聽, 又怕C6難做, 所以盡量唔行到反晒面呢步

子爵府

貧窮媽媽 發表於 15-4-13 12:10
我62都試過,阿仔瞓左,我同阿仔喺房,聽到6299喺門口傾計,99話想見我仔,62話咁咪嘈醒佢囉

...
咁你點拆招呀?

首頁

尾頁

跳至