跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: bb成日半夜哭,點算好?

我bb都係呀, 成日1點幾醒一次, 3點幾一次, 5點幾一次.
真係冇覺好訓, 我都無計可施!!

大宅

我地bb唔使食奶, 不過要飲水!!!!
gu 寫道:
下?我以為我餵人奶gu仔先至會甘,甘點算?你地要同bb玩至他睡的嗎?

大宅

肥仔水
咩來架? 係邊度買?
cecilau 寫道:
我bb之前一個月都係訓訓下喊呀. 試過一晚一個鐘頭喊一次呀. 個時真係辛苦到想死呀. 我估係出牙仔唔舒服呀. 咁有時就會臨訓前俾佢食"肥仔水", 咁又好似好d. 不過我估係階段, 遲d bb又會訓返好d的啦.

而家我bb 終於訓返好啦. 希望晚晚都係訓得咁好就好啦.

大家努力啦.

大宅

thanks!!!!![quote]
cecilau 寫道:
吳德物次呀. 藥房/manning/watson 都有得買的啦.

大宅

係呀, 因為bb出牙時已差不多識爬, 又或者成日拿地下d野來食, 所以就出肚痾. 同埋宜家d天氣好熱, 如果野蠻b飲唔哂d奶, 又過左半個鐘就唔好要啦. 我個仔上次腸胃炎, 攪左2星期, 仲住埋院. 所以小心d, 多d清潔玩具, 手仔, 地板...

gu 寫道:
野蠻媽:
出牙不會肚柯的,是因手仔成日周圍攪又放入口,是污糟 要多幫野蠻女洗手呀,否則好易病 :-(

大宅

所以過兩日我會去買張網床, 如大人行開行埋時擺佢落去, 俾d玩具佢玩. 遲下你個野蠻b諙爬時, 就好似我咁好頭痛啦!!!
[quote]
Yvonnehon 寫道:
人間天堂,

我個b而家就係成日周圍咬野, 睇少陣都唔得, 真係好擔心佢出事 :cry:

首頁

尾頁

跳至