時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

大力大力 發表於 20-5-21 22:16
人大剛通過了國安、 垃圾泛民及曱甴、以後再不可以搗亂了~

唔使諗移民~
樓主都講明唔想講呢啲,你係都要插入,香港人就係咁唔守法

kwankwan717    發表於 20-5-22 15:42
978212    發表於 20-5-22 12:28

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

官方語言: 保加利亞語

樓主你真心想移民過去?你識講保加利亞語

伯爵府

撈出個世界 發表於 20-5-22 11:15
因為保加利亞, 唔洗考語言。

葡萄牙, 希臘 要等多年才能入籍,亦要考試。

老老實實,如果個國家係富強,外國人想移民過去一定要求高啲,冇理由當地語言都唔使識,但又唔使拎大舊錢去搞投資移民。

個度真係你想像中咁好?當你年紀再大,人老多病痛時,身邊無乜親友,到時溝通同醫療費都成問題。

首頁

尾頁

跳至