美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

edea 發表於 12-11-25 01:54
冬天又到,上網鑽研左兩日各牌子既粉底,我暫定買chanel。

你地target邊隻?

可能佢呢期谷得好行,喺雜誌賣行廣告,我都心郁郁想買,但聽人講A/X 超正,都想試下,仲未決定到買邊隻,大拿拿四五百蚊,買咗唔啱洗就慘 

子爵府

bobobob 發表於 12-11-25 12:18
makeup forever, covermark, ga, 三款都晤知點揀,有無人用過依幾款,比D意見,唔該.

...

Makeup forever 我就未用過,一向用開Covermark,coverage幾好,可遮黑眼圈,不過而家略嫌佢厚,聽人講 GA正,都想試下。

有冇JM用過GA呢? 遮唔遮到瘕僻?

子爵府

pingbaby 發表於 12-11-25 11:39
by terry and chantecaille 我都有用開,by terry 會再貴d , both 都唔錯,但如果鍾意保濕同自然,就chante ...

chantecaille 真係好鬼貴

子爵府

kristentam 發表於 12-11-25 16:13
濕粉我用呢3隻,最推介係中間玻璃瓶。。。薄,貼, long lasting, coverage good
左邊白色樽美白 ...

中間同右邊肥婑嗰隻係乜牌子?

子爵府

wewe 發表於 12-11-25 12:51
其實JM 們你地唔洗衝入去個counter就即敗, 粉底既野可以去counter試全面, 呢D係消費者既權利, 試完照行街食飯返屋企, 到落妝時刀有4-5個鐘啦, 考慮下氧化, 持久, 標油, 遮霞度........等, 好用第二曰先去買咪得 lor..........

乜嘢係「氧化」?

子爵府

carng.ng 發表於 12-12-10 20:49
無遮瑕能力,諗清楚

Chanel 定係 Armani 冇遮瑕能力呀?咁就唔啱我駛了...

首頁

尾頁

跳至