跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 shanshanjojo63 於 15-10-06

原帖由 Breadcarmen 於 15-10-06 發表
例如英文多咗reading & Writing堂!我唔知係咪只係一年級有!不過之前有講座當中有提學校想加強小朋友readi ...
我係小二家長,歡迎你加入亨澤,校長好個個人都知。佢好唔單只只看學業成績,當然佢有慢慢加強學術水平,但不會操之過急!
佢對學習能力慢一點的學生都有照顧,如學生測考不合格,會提供額外補課,為求教識佢哋,其實無形中老師做多好多功夫,另外亦有抽離班比個別學生,讓佢哋可以以小組形式學習,等佢地更易學得懂,勁學校其實真係好多,當然亨澤未必係最勁嗰間,但如果學校係間懂得教育,有教無類的學校,我真心會支持!亨澤明明地方夠用,收生亦足夠有多,都堅持開小班,呢個係教學理念!唔多一線學校會開小班教學!
我個小朋友係亨澤讀得開心架,成績亦理想,返屋企會同我講學校的有趣事情,有時都聽到佢講有同學曳,當然我仔間中都有曳啦,小朋友總會頑皮,但我通常都聽到佢話老師有去處理!
雖然我都只係早你一年入讀,但如果你想知學校嘅事,我可以盡量答你。

幸福謝師奶    發表於 15-10-7 14:00

珍珠宮

引用:Quote:Breadcarmen 發表於 15-10-6 23:52

原帖由 shanshanjojo63 於 15-10-21 發表
以前都係一星期一堂PLP writing , 一堂PLP reading , 一星期換一次reading bag 既書,冇改到呀~
...
上年小一到今年小二,一星期有兩堂連堂PLPR(reading), 兩堂連堂PLPW(writing), 是否你將連堂當一堂計?

珍珠宮

幸福謝師奶 發表於 15-11-23 09:29
抽唔中啦.....真係冇咩運~

加油

珍珠宮

Aydench 發表於 15-11-23 17:14
我諗是否冇15分中呢?

亨澤除了有宗教分,還有唔少兄弟姊妹世襲,15分機會真係細,但大抽獎放第一機會會幾大

珍珠宮

引用:Quote:wan_sosin 發表於 15-11-23 23:12 亨

原帖由 幸福謝師奶 於 15-11-24 發表
大抽獎都仲有60個位, 應該好少少既.....但如果抽唔中, 就真係黑仔LOR.....
除非個抽獎號碼真係唔好彩好後啦!如果真係咁,隨時派到5,6志願之後。

珍珠宮

引用:Quote:wan_sosin 發表於 15-11-24 10:06 除

原帖由 幸福謝師奶 於 15-11-24 發表
個NO. 係隨機抽定係跟住NO. 既次序抽GA? 我睇返我仔學校D NO. 都前GA....
所以第2自願我要唸清潔擇邊間易 ...
個隨機號碼並非表格號碼,是會另外再編一個比學生的,家長唔會知道,所以純運氣

珍珠宮

引用:我識人15分入周演森, 亦識人15分入亨澤

原帖由 diedsee 於 15-11-24 發表
我識人15分入周演森, 亦識人15分入亨澤
15分入到周演森正常。周無宗教分!不過呢間真係多人報咗

珍珠宮

引用:想知道如何世德及青澤000叩門有得見嗎?

原帖由 lolo1112 於 16-01-28 發表
想知道如何世德及青澤000叩門有得見嗎?
青澤無話要111,但會揀人in, 唔一定有得in架,反而世德應該入表就有得in

珍珠宮

引用:回覆 wan_sosin 的帖子請教 亨澤/主恩小一

原帖由 dobw 於 16-02-22 發表
回覆 wan_sosin 的帖子

請教 亨澤/主恩小一數學深嗎, 有需要小一前在外學定先嗎, 我怕到小一追得辛苦. 小 ...
主恩唔清楚,亨澤小一數唔深,無教快,照返小一程度,多學生高分。小二都係照書教,但發覺小二唔少學生數學成績下跌,攞高分難咗,所以小一可以放心,但小二開始,可能就要認真一點了。

珍珠宮

busyguide 發表於 16-6-20 12:09
今日收到亨澤電話收取了實在太開心!終於有機會!感謝天!

恭喜!我仔亨澤將升P3

首頁

尾頁

跳至