跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

我今日打左去去法國問, 要比$6000 deposit. 我預產期係2月頭, 佢話只剩小量位.
由於我係高齡, 又係政府醫院做產檢, 佢要我做埋唐氏檢查, 要等到18week 左右才有結果. 到時都唔知仲有冇位.

比起我07年生大女時, 法國貴左好多, 開刀住3人room可加左3800.....唉.
我又問過個醫生,佢係法國有掛單, 開刀大概50000,
包醫院package費, 麻醉師, 兒科費, 同佢自己d 費用.

想問下出面掛單醫生係咪咁貴架??

大宅

醒目開學勳章

另外用駐院醫生係咪會平d呢 ??

大宅

醒目開學勳章

想問下5萬係用駐院醫生 or出面掛單醫生 ??
我自己個掛單醫生又係收50000.
我07開刀都係30000左右....

都唔知係咮多內地人嚟生, 搞到貴哂... 好似樓價咁, 閒閒地都5-6000 一呎.....

原帖由 annettelhy 於 09-8-4 13:55 發表
我上一胎 06年時響 St. Teresa 生, E 生費+住房埋單計係 2萬5, 依家如果順產應該要 3萬5, 開刀就要5萬左右. 所以我都諗住俾左 DEPOSIT 先, 好過到時真係想去 C+ 生無床位就麻煩. 我真係信唔過公立果D, service 又唔 ...

大宅

醒目開學勳章

thanks. 咁即係而家出面掛單醫生, 開刀市價係50000..
咁我個醫生食水都唔深.... 我都想順.. 不過上胎係開刀.
你比左deposit 未 ?? 睇睇日子, 原來我已經15w...
不過我都會等d report 出哂, 才付deposit.

原帖由 annettelhy 於 09-8-10 13:59 發表
我上一胎係出面掛單e 生, 果時e 生費都只係 10000, 依家已加到成 15000, 所以今次如順產, 我諗要預 35000 , 開刀就要成 50000. 不過買過安心, 我覺得係值得.

...

大宅

醒目開學勳章

你交邊間 ???醫院website 話20w 之內交嘛..
其實我都驚冇位.
點解家陣生仔咁煩架...

原帖由 sai_lam 於 09-8-11 19:58 發表
咦,你可以咁遲先交deposite呀,我交咗啦,因為醫院比一個星期我咋

大宅

醒目開學勳章

諗住法國... 有冇人打算係法國生??? 比左deposit 未 ?

原帖由 sai_lam 於 09-8-13 12:58 發表
我係St. Paul's呀,你呢??

大宅

醒目開學勳章

我都想知...... how much ??
我仲有2星期左右, 就要比 deposit.

原帖由 ManMan918 於 09-8-14 14:35 發表
我會響法國生, o岩o岩星期三俾左deposit.

首頁

尾頁

跳至