跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 澳門人去的local食肆

華記 - 咖哩牛腩面(渡船街)
趙德記 - 牛腩雞亦韭菜(清平直街)
糖水舖 - 糖水雞絲翅(涌河新街)
牛記 - 雲吞牛腩 (舊康樂館側)

以上都係我o既favourite!

8個月囉!

大宅

牛記都未食過!?沙梨頭舊康樂館側喎~佢低食過華記好多架,晌華記度,你一夾起住面就已經得返碗湯,好味但太少啦,食一碗又唔夠飽。咖哩妹又係,所以我通常都去牛記。

趙德記淨係開夜晚架咋,最o岩消夜去,又大碗喎~
8個月囉!

大宅

我之前未食過002的魚湯粉架,今日老公走去買左外賣俾我食,又幾好食喎,d豆餅仲多過成群哥度呀!
8個月囉!

大宅

前晚我老公買左個華泰o既牛心米俾我食,超好味呀~~~

8個月囉!

大宅

唔..............新康記d野以前就幾好食o既~
依家就........... 因為我都係晌新口岸返工, 以前都係日日落去哥度食飯, d野都算底食o既, 後來就覺得d野差左啦, 尤其係你午飯時間去, 等個飯都等到你癲呀!又多人食煙, 次次去完哥度食飯, 個身都一大陣煙味同埋油煙味架! 就算你冇食炒牛河, 個身都會有陣牛河味, 真底死~
8個月囉!

大宅

唔係......我唔係怕左D煙味, 係怕佢陣油煙味O者~
食完飯返到公司, 個個人都知你去過邊度食飯咁呀!
唔係間間都係咁架, 好似去西灣安記咪唔怕囉, 不過佢D野冇咁抵食, 又冇餐叫, 所以冇咁鐘意去囉!
8個月囉!

大宅

晌邊架???台山咁大!
8個月囉!

大宅

BABALALA 寫道:
大利豬扒包 呃人ga,係澳門人都吾食ga la,以前就好食

冇錯!又貴又唔好食!硬到真係俾狗都唔食呀! :tongue:
8個月囉!

首頁

尾頁

跳至