1-3歲

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:BB點預防生眼瘡

我個女又係生眼挑針 今晚同佢去睇e生 一般都dirty 又愛摔眼 隻手周圍摸又掂眼睛 網上有人教熱敷

男爵府

我女都生左 十月頭生 開先諗住等佢自己謝 結果兩星期後 可能有摔眼 突然大粒左 去左睇E生 開左兩支口服藥水 1支眼藥水 E叫叫我用烚旦熱敷 不用除殼 (一日敷三次) 敷左一日無咩特別 後來我上網睇下有咩解決方法 見有人話用甘菊茶熱敷 & 飲
我就叫99買D番來 佢日敷 我就夜敷 敷到第二日 我見粒野大左 問E生 再俾左相姑娘睇 E生話寫轉介信去眼科 睇下個面點攪 (我個心好擔心 因為去得眼科 多數都叫你割開放燶) 之前睇E生 E生都有話如果咁細個整可能要全日麻醉先做到 .......

當日99打來 阿女下午覺醒左 可能手有摔 粒野穿左流左D血水D咩似係燶 依家粒野無左 係眼皮仲有小小腫 希望慢慢會好啦

*BY THE WAY 甘菊茶熱敷 & 飲 應該幾好架
因為可以清內 & 外熱 我見有D網友COMMENT 敷左兩三日都好左

男爵府

CircleKate 發表於 14-10-21 00:19
醫生只係話塞咗咋

小朋友油脂分秘較多 排唔出 就會塞住毛(郎)
有時DIRTY都會令毛(郎) 塞左 熱敷有助毛(郎)放大排出分秘物

男爵府

引用:Quote:原帖由+catlee324+於+14-10-24+發表

原帖由 CircleKate 於 14-10-24 發表
我都生過,就係割咗,點知搞到1單1雙眼皮,簡直想死,永久大細眼

男爵府

引用:飲食要清淡,手面要保持乾淨,唔好成日俾佢

原帖由 夢裡人 於 14-10-24 發表
飲食要清淡,手面要保持乾淨,唔好成日俾佢掂翻眼
我女26months 成曰都中意放手入口 又摔眼 已經成日有洗手 &同佢講唔好放入口 或摔眼 今次佢見隻眼有粒識得驚 依家少左摔

首頁

尾頁

跳至