自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆:Vinymqq 的帖子

我仔都係俾醫生話專注力不足,開左藥,9月開學先開始食。我都1516唔知俾唔俾佢食好,醫生係睇完班主任填既問卷先決定開藥俾我仔食,但係我覺得班主任正正係如你所說\"只想小朋友好似木頭一樣坐底\"既人,我想知點解你小朋友會變得脾氣大。不介意的話我想pm你詳談,免得離題太遠,可以嗎?

男爵府

畀面勳章

引用:老師最叻就係話小朋友專注力不足,我就係咁

原帖由 Vinymqq 於 15-06-19 發表
老師最叻就係話小朋友專注力不足,我就係咁俾老師叫左去睇醫生食葯,而家我個仔番到黎脾氣好差,打人,發脾 ...
我仔都係俾醫生話專注力不足,開左藥,9月開學先開始食。我都1516唔知俾唔俾佢食好,醫生係睇完班主任填既問卷先決定開藥俾我仔食,但係我覺得班主任正正係如你所說\\\"只想小朋友好似木頭一樣坐底\\\"既人,我想知點解你小朋友會變得脾氣大。不介意的話我想pm你詳談,免得離題太遠,可以嗎?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 LokYauYau 於 15-06-20 發表

原帖由 LokYauYau 於 15-06-20 發表
當然, 唔係所有老師是這樣。。但有些老師為求自己好交代真係會咁做。。

所以多聽幾個老師(校內, 校外)的意 ...
我仔既班主任就係俾我感覺只想小朋友坐定定,始終老師就只會見到小朋友坐定定上堂,靜左乖左就叫做好左,有咩副作用都係返到屋企家長先會見到,所以我都會繼續問多啲家長既意見,thank you

首頁

尾頁

跳至